• Головна
  • Новини
  • На чемпіонаті з пауерліфтингу православний священик виборов срібло, його 13-річна підопічна - золото...

На чемпіонаті з пауерліфтингу православний священик виборов срібло, його 13-річна підопічна - золото

19.03.2012, 15:55
На чемпіонаті з пауерліфтингу православний священик виборов срібло, його 13-річна підопічна - золото - фото 1
Cвященик Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП) Георгій Ханов разом із своїми вихованцями-спортсменами взяв участь у відкритому чемпіонаті України з пауерліфтингу (силовому троєборству) за версією WPA (World Powerlifting Alliance).

Тренер і юна чемпіонкаCвященик Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП) Георгій Ханов разом із своїми вихованцями-спортсменами взяв участь у відкритому чемпіонаті України з пауерліфтингу (силовому троєборству) за версією WPA (World Powerlifting Alliance).

Змагання проходили 8-11 березня у Ковелі, що на Волині, у різних вагових і вікових номінаціях.

Як повідомляє офіційний сайт Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП), чемпіонат для священнослужителя-спортсмена-тренера та його вихованців із Вільнинської загальноосвітньої школи Новомосковського району завершився тріумфом. Сам о. Георгій, який виступав в категорії «ветерани» у важкому дивізіоні (100-110 кг), став срібним призером турніру, а його четверо підопічних – чемпіонами України.

Особливо відзначилася на чемпіонаті України з пауерліфтингу восьмикласниця Наталія Клезь. У своїй ваговій категорії до 60 кг вона завоювала п’ять медалей і стала переможцем в окремих видах багатоборства (у присіданні з вагою, жимі лежачи і становій тязі). За сумою балів 13-річна школярка виконала норматив майстра спорту України і завоювала звання абсолютної чемпіонки України з пауерліфтингу серед жінок і дівчат.

«Наталя займається пауерліфтингом дев'ять місяців. У неї приголомшливі дані до цього виду спорту, а її цілеспрямованості та прагненню працювати на результат можна тільки позаздрити. Далеко не кожен здатний виконати дорослий норматив майстра менше, ніж за рік», - зазначив настоятель Свято-Духівського храму села Вільне о. Георгій Ханов.

У середній школі села Вільне нині налічується вже 6 чемпіонів України, яких виховав настоятель місцевого храму разом з ще одним тренером спортивно-оздоровчого клубу «Байпас» м. Новомосковська Євгеном Борисенком. Загалом за півтора року змагальних виступів на двох кубках і одному чемпіонаті Україні, юні майстри пауерліфтингу з Вільнинської школи завоювали 19 медалей. Усі спортсмени, окрім того, є членами дитячо-юнацького парашутно-десантного клубу «Батя», яким теж опікується священик Георгій Ханов.

Як наголошують у Дніпропетровській єпархій УПЦ (МП), всі переможці волинського турніру отримали ліцензію на участь в чемпіонаті світу з пауерліфтингу. Повернувшись із перемогою додому, вони вже почали підготовку до майбутніх змагань, адже саме їм доведеться захищати честь України на світовій першості у Луцьку 24-27 травня.