• Головна
  • Новини
  • 31% українців – «за» створення автокефальної помісної Церкви в Україні, «проти» -20%...

31% українців – «за» створення автокефальної помісної Церкви в Україні, «проти» -20%

27.06.2018, 15:36
31% українців – «за» створення автокефальної помісної Церкви в Україні, «проти» -20% - фото 1

Майже третина українців підтримує створення в Україні автокефальної помісної православної Церкви, водночас кожен третій громадянин байдужий до цього питання, свідчить опитування, проведене фондом "Демократичні ініціативи" імені І.Кучеріва спільно з Центром Разумкова.

Майже третина українців підтримує створення в Україні автокефальної помісної православної Церкви, водночас кожен третій громадянин байдужий до цього питання, свідчить опитування, проведене фондом "Демократичні ініціативи" імені І.Кучеріва спільно з Центром Разумкова, інформує Інтерфакс-Україна.

Згідно з результатами, оприлюдненими в середу в Києві, підтримують ідею створення такої Церкви 31,3% опитаних, не підтримують - 19,8%, байдужі - 34,7%, вагалися з відповіддю 14,2% респондентів.

207642.jpg

Серед тих, хто підтримує створення помісної православної Церкви, більше половини (56%) переконані, що вона має створюватися на основі Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП) з приєднанням усіх охочих. Водночас 14% переконані, що має створюватися абсолютно нова Церква.

Серед прибічників УПЦ КП створення помісної Церкви підтримують 45% (не підтримують 18%), тоді як серед прибічників Української Православної Церкви (Московського Патріархату) підтримують такі дії 23%, не підтримують - 40% опитаних.

Кожен другий українець вважає, що до процесу створення автокефальної помісної церкви не повинні долучатися представники влади, 17% вважають, що представники влади можуть лише допомагати, лише 7% переконані, що чиновники мають активно діяти в цьому напрямі за власною ініціативою.

Опитування проводилося 19-25 травня в усіх регіонах України, окрім Криму та окупованих територій Донбасу. Загалом було опитано 2019 респондентів віком від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Фінансування здійснювалося за рахунок проекту "Програма сприяння громадянської активності "Приєднуйся!"(реалізується коштом USAID).

Всі результати: Створення помісної автокефальної православної церкви в Україні: що думають українці?