• Головна
  • Новини
  • Німці не хочуть на законодавчому рівні запроваджувати мусульманські свята, - опитування...

Німці не хочуть на законодавчому рівні запроваджувати мусульманські свята, - опитування

19.10.2017, 10:28
Німці не хочуть на законодавчому рівні запроваджувати мусульманські свята, - опитування - фото 1
Більшість німців (70,1%) висловилися проти пропозиції міністра внутрішніх справ Німеччини Томаса де Мезьєра на законодавчому рівні ввести мусульманські свята в окремих регіонах країни.

Більшість німців (70,1%) висловилися проти пропозиції міністра внутрішніх справ Німеччини Томаса де Мезьєра на законодавчому рівні ввести мусульманські свята в окремих регіонах країни. Про це повідомляє УНІАН.

За даними опитування, з десяти німців кожен сьомий не хотів би введення мусульманських свят, на підтримку такого законодавчого заходу виступили лише 7,8%.

Опитування на замовлення таблоїду Bild проводилося з 13 по 16 жовтня, у ньому взяли участь 2011 осіб. Раніше міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр заявив про готовність обговорити запровадження мусульманських свят в окремих регіонах країни, за що піддався жорсткій критиці з боку власної партії - Християнсько-демократичного союзу (ХДС).

Підтримав позицію Томаса де Мезьєра Центрального комітет німецьких католиків (Zentralkomitee der deutschen Katholiken, ZdK).

"У мультирелігійному суспільстві в регіонах з високим числом благочестивих мусульман можна додати мусульманські свята, не змінюючи християнської традиції нашої країни", - заявив президент ZdK Томас Штернберг.