• Головна
  • Новини
  • Європейці помиляються шодо кількості мусульман, які проживають у їх країнах...

Європейці помиляються шодо кількості мусульман, які проживають у їх країнах

15.12.2016, 11:22
Європейці помиляються шодо кількості мусульман, які проживають у їх країнах - фото 1
Згідно з опитуванням, кількість мусульман в Німеччині в чотири рази менше, ніж думають жителі країни. Про це повідомляється в дослідженні громадської думки соціологічної компанії Ipsos, опублікованому 14 грудня.

Згідно з опитуванням, кількість мусульман в Німеччині в чотири рази менше, ніж думають жителі країни. Про це повідомляється в дослідженні громадської думки соціологічної компанії Ipsos, опублікованому  14 грудня. В середньому опитані припускають, що мусульмани складають близько 21 % від загального населення Німеччини, в той час, як насправді їх лише трохи більше 5 %, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Мусульмани.jpg

Жителі інших країнах також помиляються щодо кількості проживаючих у них мусульман. Найбільше це стосується Франції. У середньому французи припускають, що частка мусульман в їх країні становить 31 %, у той час, як насправді їх 7,5 %. У Росії, за даними Ipsos, частка мусульманського населення становить 10 %, хоча росіяни думають, що їх майже чверть від загального числа жителів.

З 2011 року кількість мусульман у Німеччині збільшилася на 1,2 мільйона осіб. Такі дані надає Федеральне відомство у справах міграції та біженців (BAMF). При цьому на 31 грудня 2015 року в ФРН жили від 4,4 до 4,7 мільйона мусульман. Тобто від 5,4 до 5,7 % від чисельності населення. При цьому, починаючи з 2008 року, процентна частка мусульман з турецьким корінням знизилася з у ФРН з 68 до 51 %.