• Головна
  • Новини
  • Київський Патріархат за симпатіями одеситів перегнав Московський, - опитування...

Київський Патріархат за симпатіями одеситів перегнав Московський, - опитування

26.04.2016, 11:25
Практично третина опитаних одеситів категорично не підтримують УПЦ (МП). Про це свідчать результати соціологічного дослідження "Одеський омнібус", проведеного Центром досліджень і комунікацій "Active Group".

Практично третина опитаних одеситів категорично не підтримують УПЦ (МП). Про це свідчать результати соціологічного дослідження "Одеський омнібус", проведеного Центром досліджень і комунікацій "Active Group".

Так, 13,7% опитаних респондентів-одеситів «повністю підтримують» УПЦ (МП), 12,4% - «скоріше підтримують». Нейтрально ставляться до УПЦ (МП ) 21% опитаних одеситів. «Категорично не підтримують» УПЦ (МП) третина (33,2%) респондентів, а ще 18,8% - «скоріше не підтримують».

Незважаючи на низьку підтримку одеситами церковних організацій, УПЦ Київського Патріархату займає лідируюче місце в порівнянні з іншими Церквами. Так, 20,2% респондентів «повністю підтримують» УПЦ КП і ще 18,5% - «скоріше підтримують». Нейтральне ставлення до УПЦ КП висловили 23,3% опитаних одеситів. «Категорично не підтримують» УПЦ КП 24% одеситів і ще 13,5% - «скоріше не підтримують».

Прихильників в Одесі Української Автокефальної Православної Церкви не так багато. Лише 4,5% одеситів «повністю підтримують», а 8,7% - «скоріше підтримують» цю Церкву. 15,7% респондентів нейтрально ставляться до УАПЦ. А ось «категорично не підтримують» УАПЦ 41,1% опитаних, 23% - «скоріше не підтримують».

Крім того, всього 8,3% респондентів заявили, що вони «повністю підтримують» протестантів, а ще 8,9% респондентів визначилися, що «скоріше підтримують». 18% жителів Одеси висловили нейтральне ставлення до протестантських Церков. У той же час 42,3% респондентів «категорично не підтримують» протестантизм і 17,9% - «скоріше не підтримують».

Українську Греко-Католицьку Церкву «повністю підтримують» 7,7% одеситів, 12,6% - «скоріше підтримують». А ось 15,3% жителів Одеси нейтральні в своєму ставленні до УГКЦ. «Категорично не підтримують» 36,2%, а 24,1% - «скоріше не підтримують».

Римо-Католицьку Церкву «повністю підтримують» 11% одеситів, і ще 12% - «скоріше підтримують». Нейтрально ставляться до Католицької Церкви 16,6% опитаних одеситів. «Категорично не підтримують» римо-католиків 38,7% одеситів, і ще 16,3% - «скоріше підтримують».

16 і 17 квітня 1939 респондентів мали можливість відповісти на  запитання, тим самим сформувати своє ставлення до Церков. Польова фаза дослідження проводилася в Одесі компанією «Active Group» в рамках проекту «Одеський омнібус», який стартував в червні. Похибка не перевищує 2,5%, повідомляє видання Остров.