• Головна
  • Новини
  • Релігійні лідери відкрили 9-ий десяток рейтингу «Найвпливовіших українців 2009 року»...

Релігійні лідери відкрили 9-ий десяток рейтингу «Найвпливовіших українців 2009 року»

18.12.2009, 15:12
Релігійні лідери відкрили 9-ий десяток рейтингу «Найвпливовіших українців 2009 року» - фото 1
Журнал «Фокус» опублікував рейтинг 200 найвпливовіших людей України.

logo.pngКИЇВ — Журнал «Фокус» опублікував рейтинг 200 найвпливовіших людей України. До списку увійшли також Предстоятелі УПЦ (МП), УПЦ КП, УГКЦ, РКЦ в Україні, а також муфтій мусульман Криму.

Як інформує видання «Фокус», «новим» у списку є лише Митрополит Мечислав Мокшицький, голова Конференції римо-католицьких єпископів України, Архиєпископ Львівський. Він зайняв 93 місце в рейтингу.

Перед ним у рейтингу «Фокусу» знаходяться Предстоятель УПЦ (МП) Володимир (Сабодан), 90 місце, Патріарх Філарет, Предстоятель УПЦ КП, 91 місце та Предстоятель УГКЦ Патріарх Любомир, 93 місце. На 94 місці у рейтингу — муфтій мусульман Криму Еміралі Аблаєв. Рейтинг усіх релігійних лідерів, окрім Митрополита Мокшицького, який вперше потрапив до рейтингу, порівняно з рейтингом 2008 року підвищився. В усіх — на дві позиції.

«Президентська кампанія, що вже почалася, та криза, що ще не закінчилася, — саме ці два фактори пояснюють основні тенденції рейтингу», — йдеться у повідомленні видання «Фокус». Загалом 66 людей, вміщених до списку, — це народні депутати, 27 осіб у рейтингу — жінки. Три перші позиції, як і минулого року, розділили між собою Президент, пре’єр та лідер «партії регіонів».

Схоже опитування, як повідомляла РІСУ,  цьогоріч проводила також редакція журналу «Корреспондент». Це видання у серпні опублікувало 100 найвпливовіших людей України. У рейтингу "Корреспондента" найвпливовішим релігійним діячем України був названий Предстоятеля УПЦ КП Патріарх Філарет, який посів 30 сходинку. У першу сотню також потрапили Митрополит Володимир (Сабодан) (32 місце), Патріарх Любомир (Гузар) (54 місце) і рабин Яків Дов Блайх (59 місце).