• Головна
  • Новини
  • Викрадача мощей Миколая Чудотворця з церкви у Вінниці посадили на два роки...

Викрадача мощей Миколая Чудотворця з церкви у Вінниці посадили на два роки

20.04.2020, 14:45
Викрадача мощей Миколая Чудотворця з церкви у Вінниці посадили на два роки - фото 1
Чоловік був раніше судимий за вбивство. Вінницький міський суд 8 квітня засудив місцевого жителя до двох років позбавлення волі за викрадення мощей з Хрестовоздвиженського храму УПЦ МП.

Чоловік був раніше судимий за вбивство.

Вінницький міський суд 8 квітня засудив місцевого жителя до двох років позбавлення волі за викрадення мощей з Хрестовоздвиженського храму УПЦ МП.

Вирок оприлюднено в судовому реєстрі, першим про нього повідомило видання "Судовий репортер", пише LB ua.

Слідство встановило, що 31 січня 2020 року чоловік зайшов у приміщення храму і вкрав ковчег, в якому зберігаються мощі Миколая Чудотворця. Експертиза оцінила вартість ковчега з мощами на суму 12,7 тисяч гривень.

Обвинувачений зізнався у злочині. На суді він розповів, що помітив на тумбі в церкві дерев'яну скриньку і забрав її. Про те, що всередині є церковна реліквія, чоловік не знав. Пізніше він подарував мощі знайомому.

У чоловіка раніше були судимості, зокрема в 2006 році його засудили до 14 років позбавлення волі за вбивство, з в'язниці вийшов в травні 2019 року. З 2003 року перебуває на наркологічному обліку через розлад психіки в результаті вживання опіоїдів.

Враховуючи всі обставини, суд визнав його винним за статтею 185 Кримінального кодексу і засудив до двох років позбавлення волі.

Мощі повернуть до церкви.