• Головна
  • Новини
  • Поліція схопила чоловіка, який впродовж кількох років обкрадав церкви...

Поліція схопила чоловіка, який впродовж кількох років обкрадав церкви

12.04.2020, 09:47
Поліція схопила чоловіка, який впродовж кількох років обкрадав церкви - фото 1
На Сумщині правоохоронці схопили 45-річного зловмисника, який впродовж кількох років обкрадав церкви та магазини в різних регіонах України.

На Сумщині правоохоронці схопили 45-річного зловмисника, який впродовж кількох років обкрадав церкви та магазини в різних регіонах України. Коли він потрапляв у поле зору поліції, щоразу називався новими іменами. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Зазвичай, об’єктами злочину ставали скриньки з пожертвами вірян. Так, три роки тому чоловік обікрав Свято-Троїцьку церкву в смт. Липова Долина. Настоятель храму, звернувшись до поліції з відповідною заявою, розповів, що злодій проник до приміщення церкви вночі і виніс скриньку із пожертвами. Як з’ясували правоохоронці у скриньці було близько 2 тисяч гривень. Тоді за фактом злочину слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням), встановили особу зловмисника та оголосили його у розшук.

«Весь цей час пошуки підозрюваного тривали, - коментує ситуацію Олександр Гресь, начальник Липоводолинського відділення поліції. - Ми з’ясували, що уродженець Роменщини вів бродячий спосіб життя, а гроші на прожиття здобував крадіжками з магазинів і церков у різних регіонах України. Аби ввести в оману правоохоронців, вказував про себе недостовірні відомості. Таким чином йому тривалий час вдавалося уникнути викриття та покарання за скоєні злочини».

Наразі суд обрав затриманому чоловіку міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці перевіряють його на причетність до скоєння аналогічних крадіжок з церков та магазинів на території Сумської області.

За скоєне затриманому загрожує ув’язнення на строк до шести років.