• Головна
  • Новини
  • На Буковині віряни та священник УПЦ МП побили представників ПЦУ і зірвали Богослужіння...

На Буковині віряни та священник УПЦ МП побили представників ПЦУ і зірвали Богослужіння

16.12.2019, 13:40
На Буковині віряни та священник УПЦ МП побили представників ПЦУ і зірвали Богослужіння - фото 1
На Буковині у селі Задубрівка в день першої річниці Об’єднавчого Собору, 15 грудня, на вірян ПЦУ напали прихильники УПЦ МП.

На Буковині у селі Задубрівка в день першої річниці Об’єднавчого Собору, 15 грудня, на вірян ПЦУ напали прихильники УПЦ МП.

Про це повідомила місцева журналістка Галина Єреміца, пише Релігійна правда.

За її словами, напад стався під воротами храму Святого Архистратига Михаїла.

“Ці скажені братки розбили стіл, перевернули калачі, не давали парафіянам ПЦУ проводити Богослужіння, тобто зірвали Богослужіння, побили парафіян ПЦУ і сільського голову Віталія”, – повідомила Єреміца.

За словами очевидців, сільського голову Задубрівки Віталія Гончарука побив саме священник Московського Патріархату Леонід.

Місцевих обурює бездіяльність правоохоронців, які мали б забезпечувати громадський порядок і не допускати силових протистоянь.

“Складається враження, що поліція стоїть на захисті не громадського порядку, а на захисті Московського Патріархату… Можливо, їм за це платить Московський Патріархат – принаймні таке часто можна почути від людей”, – додала Єреміца.

Журналістка зауважила, що прибічники УПЦ МП, які напали на вірян саме у першу річницю об’єднанної Помісної Церкви, діють “путінськими методами. “Символізм їхнє все”, – додала Єреміца.

“Звертаюся до ГУ НП в Чернівецькій області оперативно відреагувати на побиття людей, провести розслідування і покарати винних. Нагадую: безкарність породжує нові злочини”, – звернулась вона до правоохоронців.

16 грудня на знак протесту проти нападу прибічників УПЦ МП та бездіяльності правоохоронців парафіяни храму Архистратига Михаїла ПЦУ організували пікет Заставнівського відділу поліції.

Зокрема, сільський голова Задубрівки Віталій Гончарук повідомив, що прибічники Російської Церкви вже тривалий час здійснюють на нього тиск, доходить і до нападів. Так, одного разу на нього здійснили наїзд автомобілем. Поліція прийняла від Гончарука заяву, але згодом справу було закрито нібито з ініціативи самого Гончарука, що не відповідає дійсності. Крім того, священник УПЦ МП Леонід погрожував Гончаруку знищенням його родини.

Під час нападу 15 грудня Гончарука побили декілька прихильників УПЦ МП, зокрема, сам священник Леонід вдарив його в пах.

“Я відійшов на другий бік вулиці. Постоявши декілька хвилин, я побачив отця Леоніда, який розмовляв з поліцейськими. Подумавши, що у присутності поліцейський я буду захищений, я підійшов і спитав в отця Леоніда: “За що ви мене вдарили коліном в пах?” На що він схопив мене за воротник, затягнувши його, почав мене душити, після чого наносячи колінами [удари], вдарив у пах. Після чого наніс ліктями чи чим, я не міг зрозуміти, ударив у груди і кинув мене об шанець. При падінні я сильно вдарився задньою частиною голови об паркан”, – розповів Гончарук.

Як повідомила Галина Єреміца, сільський голова Задубрівки Віталій Гончарюк пише заяву про побиття. Крім того, парафіяни ПЦУ дають свідчення.