Суд виніс вирок калушанину, який побив Свідка Єгови

19.11.2019, 13:21
Суд виніс вирок калушанину, який побив Свідка Єгови - фото 1
Калуський міськрайонний суд 15 листопада виніс вирок чоловіку, який побив Свідків Єгови їхнім же стендом.

Калуський міськрайонний суд 15 листопада виніс вирок чоловіку, який побив Свідків Єгови їхнім же стендом.

Як інформують «Вікна», інцидент стався 4 липня 2017 року. Свідки Єгови перебували на вулиці Богдана Хмельницького, неподалік магазину «Ваша Оселя». Там вони проводили проповідування вчень Біблії та безоплатно розповсюджували релігійну літературу, яка знаходилась на спеціально пристосованому дерев`яному стенді.

Того ж дня, близько 13.30 обвинувачений, знаючи про приналежність вищевказаних осіб до релігійної громади «Свідки Єгови», підійшов до них та, висловлюючи в бік останніх образливі слова, схопив дерев`яний стенд, на якому була розміщена релігійна література, і завдав удар стендом в ліву гомілку. Постраждалий отримав ушкодження у вигляді садна та синця в ділянці лівої гомілки.

Нападник та постраждалий, як з'ясувалося в судовому засіданні, уклали угоду про примирення. Згідно з документом, потерпілий відмовляється від заявленого ним у цьому кримінальному провадженні цивільного позову про відшкодування, а обвинувачений зобов`язується публічно, у присутності суду, сторін та інших учасників даного кримінального провадження вибачитись перед потерпілим, в подальшому утримуватись від вчинення проти потерпілого та інших осіб, що сповідують релігію Свідків Єгови, будь-яких умисних дій, направлених на образу почуттів громадян у зв`язку з їхніми релігійними переконаннями. Вчинення вказаних дій обвинуваченим є для потерпілого достатнім покриттям завданої йому шкоди і позбавляє його права на звернення з позовом про відшкодування моральної шкоди до обвинуваченого у майбутньому в порядку цивільного судочинства, йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду.

Тож, обвинуваченому призначено покарання у вигляді 100 годин громадських робіт. Нападник попросив вибачення у потерпілого.

Провадження за цивільним позовом потерпілого закрили в зв`язку з відмовою позивача від позову.

Також суд вирішив повернути постраждалому речові докази — металевий візок з дерев`яним ящиком та стенд чорного кольору.