• Головна
  • Новини
  • Колишній священик і депутат від ОПЗЖ побили в Одесі вірянина ПЦУ...

Колишній священик і депутат від ОПЗЖ побили в Одесі вірянина ПЦУ

12.11.2019, 11:29
Колишній священик однієї з церков Одеси і депутат місцевої облради від ОПЗЖ напали на вірянина ПЦУ. Про це повідомляє прес-служба Одеської єпархії ПЦУ.

Колишній священик однієї з церков Одеси і депутат місцевої облради від ОПЗЖ напали на вірянина ПЦУ. Про це повідомляє прес-служба Одеської єпархії ПЦУ.

Інцидент стався у кафедральному соборі Різдва Христового Одеської єпархії Православної Церкви України, що в Одесі на вулиці Пастера, 5. В ПЦУ повідомили, що колишній священик та його родина вже давно «тероризують церковну громаду».

А в неділю, 10 листопада, депутат Одеської обласної ради від ОПЗЖ Роман Сеник, його брат Іван та батько Віталій Сеник (колишній священик собору) втрьох «жорстоко побили одного з прихожан». Про стан постраждалого наразі нічого не відомо, поліція ситуацію також не коментувала.

Конфлікт довкола собору Різдва Христового в Одесі триває вже майже 9 місяців і є наслідком конфлікту священика Віталія Сеника з єпископом Одеським і Балтським ПЦУ Павлом. Прихильники Сеника звинувачують Павла в «узурпації канонічної влади і зловживанні службовим становищем», цілодобово чергують в храмі, періодично вступаючи в перепалки з єпископом, іншими кліриками і проукраїнськими активістами, які підтримали єпархію.

У свою чергу, депутат Одеської облради від ОПЗЖ Роман Сеник вже не вперше помічений в нападах на людей. У квітні він напав на редактора місцевого порталу Богдана Осинського. Сеник і його мама повалили чоловіка на землю і добивали його ногами. Про це інформує Zaxid.net.