• Головна
  • Новини
  • У Житомирі групу розбійників відправили за ґрати за смерть ізраїльського рабина...

У Житомирі групу розбійників відправили за ґрати за смерть ізраїльського рабина

09.11.2019, 11:30
У Житомирі групу розбійників відправили за ґрати за смерть ізраїльського рабина - фото 1
Чоловік так і не прийшов до свідомості після побиття

У Житомирі засуджено чотирьох людей, які побили ізраїльського рабина. Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області. 7 жовтня 2016 року Дайч був знайдений непритомним з ножовими пораненнями біля залізничного вокзалу в Житомирі.

Зазначається, що на Житомирщині чотирьох осіб засуджено до позбавлення волі строком на 11, 9 та 7 років за розбійний напад на громадянина іноземної країни, унаслідок чого він помер.

суд.jpg

«Прокурор відділу ювенальної юстиції прокуратури Житомирської області здійснив обвинувачення у справі за фактом скоєння чотирма особами, двоє з яких неповнолітні, розбійного нападу на громадянина іноземної країни, унаслідок чого він помер», – зазначили у прокуратурі.

Там додали, що вироком  Корольовського районного суду міста Житомира усіх чотирьох осіб визнано винними у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, спрямований на заволодіння майном, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).

Двох обвинувачених, 1976 та 1995 років народження, засуджено, відповідно, до 11 та 9 років позбавлення волі». Ще двох неповнолітніх – 2000 та 2001 років народження – засуджено до 7 років позбавлення волі із застосуванням ст. 69, 98 та 102 КК України (призначено покарання нижче нижчої межі)», – сказано у повідомленні.

Також вироком суду кожного із нападників зобов’язано сплатити сім’ї потерпілого завданої моральної шкоди на суму 100 тисяч гривень.

Судовим слідством установлено, що у жовтні 2016 року, у Житомирі, неподалік залізничного вокзалу, близько 23.00 годині двоє хлопців та дві дівчини – жителі Закарпатської та Вінницької областей, скоїли розбійний напад на громадянина іноземної держави. Рабина жорстоко побили та пограбували, викравши у нього мобільний телефон вартістю понад 15 тисяч гривень та 60 доларів США. Від одержаних травм чоловік помер у квітні 2017 року. Він так і не прийшов до свідомості. Цим чоловіком виявився ізраїльський рабин Мендл Дайч.