• Головна
  • Новини
  • РПЦ закликає "утриматися від емоцій" у справі священника-педофіла...

РПЦ закликає "утриматися від емоцій" у справі священника-педофіла

29.09.2019, 09:48

Голова Синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Московського патріархату Володимир Легойда “закликав утриматися від емоцій і не заважати слідству у справі настоятеля Свято-Троїцької обителі милосердя в Оренбурзькій області протоієрея Миколи Стремського”, якого звинувачують у зґвалтуванні неповнолітніх.

Голова Синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Московського патріархату Володимир Легойда “закликав утриматися від емоцій і не заважати слідству у справі настоятеля Свято-Троїцької обителі милосердя в Оренбурзькій області протоієрея Миколи Стремського”, якого звинувачують у зґвалтуванні неповнолітніх. Про це Легойда повідомив ТАСС інформує УНН.

Указом митрополита Оренбурзького і Саракташського Веніаміна (Зарицького) в середу Стремський був заборонений в служінні на час ведення слідства.

“Реакція єпархії була своєчасною і єдино можливою в даній ситуації. На час розслідування священник заборонений в служінні, всі подальші рішення будуть прийматися після винесення судового рішення. Зі свого боку хочу нагадати про презумпцію невинності і про те, що тільки суд може визнати людину винною чи невинною, тому мені здається, що зараз дуже важливо всім утриматися від якихось емоційних непотрібних коментарів і не заважати працювати слідству”, — сказав Легойда.

Нагадаємо, В Оренбурзі заарештували настоятеля Свято-Троїцької обителі Миколу Стремського, йому пред'явлено звинувачення в зґвалтуванні, розпусних діях і невиконанні батьківських обов'язків. Потерпілими у справі проходять сім неповнолітніх. Всього на вихованні в сім'ї священника перебуває 70 прийомних дітей.