• Головна
  • Новини
  • У мережі з’явилося відео, як на Рівненщині священник УПЦ МП кидається на людей...

У мережі з’явилося відео, як на Рівненщині священник УПЦ МП кидається на людей

05.09.2019, 12:20
У мережі з’явилося відео, як на Рівненщині священник УПЦ МП кидається на людей - фото 1
Мешанці села Малинськ Березнівського району надіслали у редакцію "ЧаРівне.інфо" відео, на якому видно бійку у сільському храмі.

Мешанці села Малинськ Березнівського району надіслали у редакцію "ЧаРівне.інфо" відео, на якому видно бійку у сільському храмі.

За словами вірян ПЦУ, священник Московського Патріархату Володимир Гнесь побив їхніх двох парафіян. Сталось це тоді, коли люди намагались потрапити у церкву.

Двоє людей (чоловік та жінка) отримали травми.

На відео видно деталі сутички.

"Ми маємо документи про реєстрацію права власності на будівлю та землю, тому і вирішили законним шляхом увійти до храму", - розповідає мешканка с. Малинськ Ольга. - "Представники Російської церкви перешкоджали мирному входу: вчинили бійку, є постраждалі, які знаходяться у лікарні. Наш односелець Хімін Сергій тепер у лікарні. Більше того, священник вдарив ще одну жінку і кинув її на підлогу".

Зараз селяни звертаються до влади та поліції, аби ті допомогли громаді села проводити богослужіння у своїй церкві.

Нагадаємо. 3 вересня у цьому селі сталася бійка між вірянами УПЦ МП та ПЦУ. Участь у сутичці взяло майже 60 осіб, тілесні ушкодження у виді забоїв та саден отримали одинадцятеро місцевих жителів.

За фактами умисних тілесних ушкоджень поліція розпочала досудове розслідування і вилучили матеріали, які надали парафіяни, підтверджуючи їхнє право власності на храм.