У Києві хворий на шизофренію "мінував" храми і синагоги

24.07.2019, 15:21
Столична прокуратура наполягає на примусовому лікуванні чоловіка, який "замінував" релігійні установи в Києві.

Столична прокуратура наполягає на примусовому лікуванні чоловіка, який "замінував" релігійні установи в Києві.

За даними прес-служби столичної прокуратури, в квітні чоловік, використовуючи вуличний таксофон, зателефонував до служби "102" і повідомив оператору про замінування Володимирського кафедрального собору, розташованого на бул. Т. Шевченка, а також храмів, церков і синагоги, розташованих на території столиці.

Було встановлено, що інформація про підготовку вибуху не відповідає дійсності і є завідомо неправдивою. "Мінера" вдалося встановити і затримати, після чого йому було повідомлено про підозру ч. 1 ст. 259 КК України, тобто в свідомо помилковому повідомленні про підготовку вибухів, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

"За висновком судовоЇ психолого-психіатричної експертизи встановлено, що зловмисник страждав і страждає наразі на хронічне стійке психічне захворювання – шизофренію параноідної форми, через що не здатний повною мірою усвідомлювати свої дії та керувати ними", - йдеться в повідомленні.

З  огляду на хронічне психічне захворювання громадянина, місцева прокуратура направила до суду клопотання про застосування до підозрюваного примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу. Про це інформує Сегодня.