Під Києвом затримали серійного грабіжника церков

05.06.2019, 09:19
Під Києвом затримали серійного грабіжника церков - фото 1
Правоохоронці під час проведення комплексу оперативно-розшукових заходів встановили особу та затримали чоловіка, який скоїв серію крадіжок церковного майна в декількох релігійних установах Київської області.

Правоохоронці під час проведення комплексу оперативно-розшукових заходів встановили особу та затримали чоловіка, який скоїв серію крадіжок церковного майна в декількох релігійних установах Київської області. Про це повідомляє поліція Київської області, пише Інформатор.

"Злодієм виявився 30-річний житель Харкова, раніше судимий за аналогічні злочини. Правоохоронці перевіряють чоловіка ще по 74 крадіжках церковного майна в області", - заявили правоохоронці.

Як відзначили в поліції, деякі викрадені ікони вже впізнали священнослужителі. "Так, наприклад, священнослужитель з Святоуспенської церкви в селі П'ятигори Тетіївського району впізнав викрадену стародавню дерев'яну ікону Божої Матері Скоропослушниці, на полотні мішковини, яка має золоте напилення і важить близько 40 кілограм. Власність поліцейські вилучили", - розповіли в поліції Київської області.

Слідчі розслідують матеріали кримінального провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.