• Головна
  • Новини
  • На Київщині невідомі викрали Озерянську ікону Богородиці XIX століття...

На Київщині невідомі викрали Озерянську ікону Богородиці XIX століття

23.04.2019, 10:31
На Київщині невідомі викрали Озерянську ікону Богородиці XIX століття - фото 1
У селі Веселинівка Київської області у ніч проти 21 квітня невідомі викрали з Свято-Троїцького храму УПЦ МП Озерянську ікону Божої Матері ХІХ століття в оздобі та виносний хрест. Усередину зловмисники потрапили через вікно,

У селі Веселинівка Київської області у ніч проти 21 квітня невідомі викрали з Свято-Троїцького храму УПЦ МП Озерянську ікону Божої Матері ХІХ століття в оздобі та виносний хрест. Усередину зловмисники потрапили через вікно, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Як зазначається, ікону Богоматері шанували не тільки в селі, а й в усьому благочинні, щороку 12 листопада віряни збиралися для соборної молитви у храмі, де зберігалася святиня.

Клірик Бориспільської єпархії, переможець «Голосу країни» протоєрей Олександр Клименко також підкреслив на своїй фейсбук-сторінці: «Шанована святиня для всіх вірян Березанщини тепер в руках злодіїв. Я знаю, що навіть у маленьких містах, про великі й мови немає, живуть… скупники вкрадених речей. Особливо часто там з’являється товар релігійного значення дореволюційної пори. От на таких людях лежить відповідальність за пограбовані храми. Вони живуть, як той безумний, про якого пише Давид: “Сказав безумний в серці своєму: “Немає Бога” (Пс. 13, 1)”. Але Бог живий».