На Житомирщині обікрали церкву УПЦ МП

09.04.2019, 09:54
На Житомирщині обікрали церкву УПЦ МП - фото 1
У ніч на 7 квітня 2019 року, на свято Благовіщенн Пресвятої Богородиці, невідомі, розбивши вікно, проникли у вівтар Свято-Миколаївського храму с. Королівка, Ємільчинського району, Житомирської області. Осквернили та пограбували святиню.

У ніч на 7 квітня 2019 року, у свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, невідомі, розбивши вікно, проникли у вівтар Свято-Миколаївського храму с. Королівка Ємільчинського району Житомирської області. Осквернили та пограбували святиню. Про це Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ МП повідомив настоятель ієрей Олександр Гаращук.

Те, що в храмі побували грабіжники, виявила парафіянка, яка першою прийшла до храму, щоб приготувати його до Богослужіння.

«Коли прибув я, то застав найбільший безлад у вівтарі — на підлозі скло від розбитого вікна, у яке залізли грабіжники, все поперевертали — на кліросі порозкидали книги, шухляди повідкривані — якісь гроші таки знайшли та забрали, вкрали вино для Євхаристії, два копія, апостол», — розповів клірик Овруцької єпархії.

Правоохоронці, що приїхали на місце злочину, провели слідчі дії та прийняли заяву від настоятеля.