• Головна
  • Новини
  • СБУ схопила чоловіків, які на замовлення росіян осквернили церкву...

СБУ схопила чоловіків, які на замовлення росіян осквернили церкву

04.04.2019, 11:45
СБУ схопила чоловіків, які на замовлення росіян осквернили церкву - фото 1
Співробітники СБУ встановили осіб, які на замовлення російської сторони осквернили фасад храму Святих великомучеників Димитрія, мученика Нестора Солунських у Луцьку.

Співробітники СБУ встановили осіб, які на замовлення російської сторони осквернили фасад храму Святих великомучеників Димитрія, мученика Нестора Солунських у Луцьку.

Про це повідомляє Район.Луцьк.

На початку березня вночі невідомі зловмисники розписали стіни храму сатанинськими знаками та провокаційними висловами. У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували, що мешканець Луцька через один із соціальних месенджерів отримав з незнайомого акаунта пропозицію осквернити храм ПЦУ в обласному центрі.

Замовник представився громадянином РФ та запропонував за виконання провокації грошову винагороду. Лучанин погодився виконати «роботу» та залучив до неї свого знайомого з Рівного.

Молодики дочекалися ночі та розписали стіни храму згідно з отриманими інструкціями і зникли з місця злочину. Зловмисники мали надіслати росіянину фотозвіт для отримання оплати.

За інформацією спецслужби, замовник планував використати фото перед виборами Президента для ілюстрації нібито нестабільності церковної та суспільно-політичної ситуації в Україні і неспроможності української влади забезпечити порядок в країні.

У межах кримінального провадження планується повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 179 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.