• Головна
  • Новини
  • Затримали чоловіка, який намагався підпалити Андріївську церкву в Києві...

Затримали чоловіка, який намагався підпалити Андріївську церкву в Києві

28.11.2018, 10:13
Затримали чоловіка, який намагався підпалити Андріївську церкву в Києві - фото 1
Поліцейські затримали чоловіка, який намагався підпалити Андріївську церкву в Києві. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в столиці Андрій Крищенко.

Поліцейські затримали чоловіка, який намагався підпалити Андріївську церкву в Києві. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в столиці Андрій Крищенко, передає Сегодня з посиланням на прес-службу поліції.

Зловмисником виявився 32-річний киянин. В його будинку провели обшук, в ході якого вилучили планшети, мобільні телефони, рюкзаки, горючі рідини, клейку стрічку і одяг. Його спільників шукають.

Підпал стався 15 листопада на Подолі. У поліцію зателефонував охоронець і сказав, що невідомі кинули пляшки із запальною сумішшю в бічні двері Андріївської церкви. Загоряння не сталося, ніхто не постраждав. З місця події експерти вилучили скляну пляшку зі слідами кіптяви, обмотану клейкою стрічкою, залишки частин інших пляшок і рюкзак.

Окремо наголошується, що раніше чоловік проблем із законом не мав. 27 листопада зловмисникові оголосили про підозру і найближчим часом суд обере йому запобіжний захід. Кримінальне провадження розслідується за і ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 (замах на умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. За вчинене правопорушення передбачено до десяти років позбавлення волі.