Замах на Патріарха Філарета: справу перекваліфікували

31.10.2018, 12:53
Замах на Патріарха Філарета: справу перекваліфікували - фото 1

Шевченківський районний суд Києва призначив на 5 листопада розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього заштатного єпископа Севастіана (у миру - Михайло Возняк) за ч.1 ст.125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження). Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 25 жовтня.

Шевченківський районний суд Києва призначив на 5 листопада розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього заштатного єпископа Севастіана (у миру - Михайло Возняк) за ч.1 ст.125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження). Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 25 жовтня, повідомляє Главком.

Замах_w.jpg

За даними досудового розслідування, екс-єпископ Севастіан готувався до вчинення замаху на Патріарха Київського Філарета. 25 травня цього року разом зі своїм сином він намагався потрапити до особистих покоїв Філарета. Його зупинила економ патріархії монахиня Варвара (у миру – Надія Шулягач), на яку Севастіан напав, спрямувавши їй в обличчя сльозогінний газ із балончика. Пізніше лікарі діагностували у потерпілої хімічний опік кон'юктиви І ступеня обох очей.

18 липня поліція оголосила підозру отцю Севастіану за ч. 4 ст. 296 КК України («Хуліганство»).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 7 років. Натомість в обвинувальному акті, який пішов до суду, кваліфікацію правопорушення змінено на ч.1 ст.125 КК України.

Покарання за цією статтею передбачає штраф до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадські роботи до 200 годин, або виправні роботи терміном до одного року. Потерпілою у кримінальній справі фігурує Надія Шулягач (монахиня Варвара).

Нагадаємо, що 27 липня Синод УПЦ Київського Патріархату позбавив сану заштатного єпископа Севастіана за замах на вбивство Патріарха Філарета. Учасники Синоду «мали міркування про злочинні діяння заштатного єпископа Севастіана (у миру Возняка Михайла Ярославовича), колишнього Чернігівського і Ніжинського». Зазначається, що вказаний єпископ був звільнений від управління єпархією ще 10 років тому – «згідно поданого 17 березня 2008 р. прохання» через «особисті причини». Як з'ясувалося, він має сім’ю і повинен «виховувати дітей».