«Мінера» Ольгинського собору у Києві затримано

01.10.2018, 09:50
«Мінера» Ольгинського собору у Києві затримано - фото 1

Працівники київської поліції 28 вересня отримали інформацію про замінування Ольгинського собору УПЦ на вулиці Вербицького. На місце події направили слідчо-оперативну групу та фахівців вибухотехнічної служби. Відзначається, що у результаті перевірки будівлі і прилеглої території вибухонебезпечні предмети не виявили.

Працівники київської поліції 28 вересня отримали інформацію про замінування Ольгинського собору УПЦ на вулиці Вербицького. На місце події скерували слідчо-оперативну групу та фахівців вибухотехнічної служби. Відзначається, що у результаті перевірки будівлі і прилеглої території вибухонебезпечних предметів не виявили.

Ольгинський_храм.jpg

Про це повідомляє УНІАН-релігії з посиланням на Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

Цю інформацію підтвердив настоятель собору в ім’я рівноапостольної великої княгині Ольги протоєрей Всеволод Рибчинський.

Священик зазначив, що поліція прибула близько 11-ї ранку. У той час богослужіння вже закінчилося, але в храмі ще перебували парафіяни. «Людей попросили вийти з церкви та інших будівель, що знаходяться на території. Правоохоронці разом з вибухотехніками провели перевірку. Разом з ними постійно знаходилися два священика, що несуть послух у соборі. Після того, як нічого не було виявлено, людям дозволили повернутися до храму та приміщення», — розповів отець Всеволод. За його словами, жодних погроз на адресу собору раніше не поступало. Невдовзі співробітники карного розшуку встановили особу чоловіка, який надав неправдиву інформацію. Ним виявився 30-річний безробітний киянин, який знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Правопорушника затримали. Слідчим відділом Дарницького управління поліції внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян (ст. 259 Кримінального кодексу України).