На Волині з церкви викрали митри

03.09.2018, 11:46
На Волині з церкви викрали митри - фото 1
Злочин трапився у Свято-Михайлівському храмі села Секунь Старо-Вижівського району. Про це у Фейсбук повідомив священик Олег Точинський.

Злочин трапився у Свято-Михайлівському храмі села Секунь Старо-Вижівського району. Про це у Фейсбук повідомив священик Олег Точинський, інформують «Волинські новини».

Священик зазначає, що 2 вересня до храму Трьох Святителів у Луцьку невідомий чоловік приніс митри та кадило. Згодом виявилося, що церковні речі крадені.

митри.jpg

«Посеред Літургії прийшов чоловік, очевидно – не надто здоровий психічно. Він розповідав історію про те, що їхав з Білорусі у Кропивницький і по дорозі його обікрали. Якимось дивом він доїхав до Ратного у Волинській області, де, з його слів, на автовокзалі він знайшов 2 митри і кадило. Він запропонував продати нам ці речі», - йдеться у дописі.

Священик зазначив, що викупив принесені речі.

«Після розповсюдження мною оголошення про митри і кадило, які сьогодні принесли у наш храм, виявилося, що вони КРАДЕНІ. Власником викраденого виявився протоєрей Анатолій Оверчук. Упізнав речі його син - отець Іван Оверчук - клірик Житомирської єпархії УПЦ. Висновок: не будьте байдужими до дрібниць, бо іноді цей світ буває не таким вже й великим, як здається на перший погляд», - зазначає Олег Точинський.