• Головна
  • Новини
  • На Черкащині суд визнав священика церкви «Семи архангелів» винним в ухиленні від покарання...

На Черкащині суд визнав священика церкви «Семи архангелів» винним в ухиленні від покарання

19.08.2018, 10:09
На Черкащині суд визнав священика церкви «Семи архангелів» винним в ухиленні від покарання - фото 1
Придніпровський райсуд Черкас визнав черкаського священика Істино Православної Церкви "Семи архангелів"Андрія Степаніщенка винним в ухиленні від покарання та призначив йому покарання у виді обмеження волі строком 2 роки.

Придніпровський райсуд Черкас визнав черкаського священика Істино Православної Церкви "Семи архангелів"Андрія Степаніщенка винним в ухиленні від покарання та призначив йому покарання у виді обмеження волі строком 2 роки.

Відповідна ухвала датована 6 липня цього року, повідомляє ІнфоМІСТ. У квітні 2014 року Соснівський райсуд визнав Степаніщенка винним у шахрайстві та відмиванні коштів і присудив йому 5 років позбавлення волі. Отець був звільнений від відбування основного покарання з іспитовим строком 3 роки. Також йому було заборонено обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк у 3 роки.

Натомість священик із червня 2014 до січня 2016 року був головою парафіяльної ради релігійної громади Істино Православної Церкви "Семи архангелів". Таким чином він ухилився від призначеного покарання.

У матеріалах досудового слідства зазначається, що у березні 2015 року Степаніщенко від імені релігійної громади уклав договір на придбання у Олександра Безлюдька частини приміщення в Черкасах. При цьому Безлюдько заволодів цим майном шляхом обману.

Приміщення насправді ж належить редакції газети "Село і люди".

Чоловіки познайомилися в церкві, оскільки Безлюдько є прихожанином «Семи архангелів». Степаніщенку інкримінували шахрайство, самоправство, підроблення документів та ухилення від покарання. Проте слідчі не змогли переконати суд, що отець знав, що приміщення не належить Безлюдьку, і хотів заволодіти ними шахрайськими методами. Священик свою вину не визнав.

У підсумку суд визнав Степаніщенка винуватим лише в ухиленні від покарання та призначив йому покарання у виді обмеження волі строком 2 роки. Але й від цього покарання суд звільнив його із іспитовим терміном у 2 роки.

Редакція газети "Село і люди" звернулася в апеляційну інстанцію, наразі відкрито апеляційне провадження.

Зазначимо, що в січні цього року Степаніщенко прийшов на сесію Черкаської міської ради. Він закликав депутатів не ганьбитися своєю діяльністю. – Я прошу вас не ганьбити себе. Пересічному громадянину байдуже, яким чином буде прийнятий бюджет. Влада дається від Бога. Коли ви ганьбити себе, ви ганьбите Бога, – сказав тоді отець Андрій. Зазначимо також, що дружина отця, Степаніщенко Тетяна Юріївна, яка разом з ним була засуджена в 2014 році, 15 червня вже цього року була включена до складу черкаської ТВК. Вона була делегована від партії "Патріот".