• Головна
  • Новини
  • У Тольятті знайшли спаленим священика, який “благословляв” військових РФ у Сирії...

У Тольятті знайшли спаленим священика, який “благословляв” військових РФ у Сирії

08.07.2018, 13:05
У Тольятті знайшли спаленим священика, який “благословляв” військових РФ у Сирії - фото 1

У російському місті Тольятті у лісосмузі виявили обгорілий труп людини. Пізніше стало відомо, що ним виявився священик Російської Православної Церкви Рустем Гізітдінов, більш відомий, як отець Рустик – військовий капелан, який приймав участь у військових діях Росії у Сирії, повідомляє Релігійна правда з посиланням на “Новини Тольятті”.

У російському місті Тольятті у лісосмузі виявили обгорілий труп людини. Пізніше стало відомо, що ним виявився священик Російської Православної Церкви Рустем Гізітдінов, більш відомий, як отець Рустик – військовий капелан, який бав участь у військових діях Росії у Сирії, повідомляє Релігійна правда з посиланням на “Новини Тольятті”.

“Особу чоловіка неможливо було встановити відразу. Одяг його теж був увесь пошкоджений вогнем, – розповіло “КП-Самара” джерело, знайоме з ситуацією. – Тіло відправили на експертизу. А з місця вилучили півлітрову пляшку з-під мінеральної води та прикріплений до ключів особистий жетон із зазначенням групи крові і прізвищем Гізітдінов Р.І.”

Знайдений після пожежі документ вказував на Рустема Гізітдінова, добре відомого як отець Рустик. 33-річний чоловік з 2010 року був священиком Російської Православної Церкви. Незабаром експерти підтвердили – так, офіцерський жетон належав загиблому, та й не згорілі особисті речі – годинник, пряжка від офіцерського ременя – теж.

Обставини смерті священнослужителя поки не встановлені. Версій про те, що сталося з отцем Рустиком – кілька. Основні – вбивство і нещасний випадок. На місці працювали не тільки пожежники, а й поліція з СКР (Слідчий комітет РФ – ред.). Це, на думку місцевих мешканців, могло свідчити про вчинення тяжкого злочину.

Близькі впевнені – це вбивство і підпал.

Згідно з попередніми даними експертів, на тілі загиблого не виявлено підтверджень, які могли б вказувати на насильницький характер смерті Рустема Гізітдінова. Однак перевірка за фактом його загибелі триває.

“Поки говорять, що кваліфікується як нещасний випадок. Але це дуже дивно, тому що так сильно обгоріло все. Неможливо було щось пізнати, – вважає Тетяна Васильєва, яка товаришувала з отцем Рустиком близько 10 років і зараз підтримує його рідних. Вчора було неможливо віддати тіло, кричали, що не прийшов результат ДНК, а сьогодні говорять: забирайте, закриваємо справу”.

За словами Тетяни, на ділянці, де згорів Гізітдінов, не знайшли ні бензину, ні місця розпалу. Що дуже дивно, адже нещасний згорів “практично до кісток”.

Днями стало відомо, що порушена кримінальна справа за статтею “Вбивство”.

Священик очолював парафію храму на честь Пресвятої Богородиці в Тольятті.

У 2012 році священика призначили на посаду помічника командира по роботі з віруючими військовослужбовцями в/ч 21208 – Третя окрема гвардійська Варшавсько-Берлінська бригада спеціального призначення ГРУ.

Як військовий капелан брав участь у військовій операції Кремля у Сирії, проводив богослужіння і бесіди, освячуючи об’єкти табору і бойову техніку.