• Головна
  • Новини
  • Встановлено осіб, які за завданням РФ здійснювали у Сумах антисемітські написи...

Встановлено осіб, які за завданням РФ здійснювали у Сумах антисемітські написи

19.06.2018, 14:12
Голова Сумської ОДА Микола Клочко на своїй сторінці у Facebook висловив вдячність керівництву та співробітникам Управління Служби Безпеки України в Сумській області за протидію розпалюванню міжетнічної та міжрелігійної ворожнечі.

Голова Сумської ОДА Микола Клочко на своїй сторінці у Facebook висловив вдячність керівництву та співробітникам Управління Служби Безпеки України в Сумській області за  протидію розпалюванню міжетнічної та міжрелігійної ворожнечі.

Як йдеться у повідомленні, в рамках кримінального провадження співробітники СБ України в Сумській області спільно з ГУНП в Сумській області встановили та задокументували причетність 2 осіб, з числа громадян України, мешканців м.Чернігів, до діяльності, спрямованої на розпалювання міжетнічної ворожнечі. Вказані особи були підібрані та проінструктовані представниками урядових структур РФ, з метою реалізації акцій, спрямованих на провокування міжетнічного протистояння та дестабілізацію ситуації в нашій державі.

Правоохоронці встановили зловмисників, що на виконання відпрацьованих завдань здійснили написи антисемітського характеру на зовнішньому фасаді приміщення місцевої юдейської громади «Єврейський дім» (м. Суми вул. Кооперативна, 17) наприкінці минулого року.
Суд визнав учасників групи винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України.

«Сподіваюсь, що ця спецоперація охолодить «гарячі голови» команди одного міського голови, відомого своїми антисемітськими висловлюваннями», - пише Микола Клочко.