• Головна
  • Новини
  • Через виступ оголеного гурту та нецензурщину мер Івано-Франківська розпорядився освятити палац Потоцьких...

Через виступ оголеного гурту та нецензурщину мер Івано-Франківська розпорядився освятити палац Потоцьких

16.06.2018, 19:21
Через виступ оголеного гурту та нецензурщину мер Івано-Франківська розпорядився освятити палац Потоцьких - фото 1

Чималий резонанс викликали події, які відбулися днями на фестивалі «Порто Франко», який протягом тижня триває в Івано-Франківську. Неоднозначну реакцію викликав виступи колективу з Сум гурту “Хамерман Знищує Віруси”. Провокативний зовнішній вигляд – виконавці вийшли до публіки практично оголені та тексти пісень російською мовою і з ненормативною лексикою збурили людей.

Чималий резонанс викликали події, які відбулися днями на фестивалі «Порто Франко», який протягом тижня триває  в Івано-Франківську.  Неоднозначну реакцію викликав виступ колективу з Сум гурту “Хамерман Знищує Віруси”. Провокативний зовнішній вигляд – виконавці вийшли до публіки практично оголені - і тексти пісень російською мовою і з ненормативною лексикою збурили багатьох слухачів.

Як повідомляють прикарпатські правоохоронці, у поліцію подали заяву зі скаргою на гурт та організаторів концерту і фестивалю. Згідно з заявою,  поліція відкрила провадження за статтею хуліганство.

порто-франко.jpg

“Є розуміння, що це був комерційний захід. Але те, що будуть матюки лунати на півцентру Івано-Франківська, думаю, організатори знали і могли це випередити”, – розповів один з керівників прикарпатської поліції виданню Івано-Франківська.

Чимало критики прозвучало на адресу міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, якого звинуватили у тому, що він не мав би дозволити такого у місті.

У відповідь мер висловив свою позицію на сторінці у Фейсбук:

“Після вчорашнього виступу в палаці Потоцького доручив Гайдару освятити місце проведення заходів! Організатори, а це благодійний фонд Шевченка (скоріш за все, мова про фонд нардепа Олександра Шевченка – УП) гарантували дотримання моральних норм і християнських цінностей! Ми, звісно, за проведення заходів, але не таких! Порадьте, як діяти в таких обставинах, зважаючи на звинуваченні в політичному переслідуванні організаторів?”, – ідеться в заяві.

"Cаме слово «освячення» не те, яким можна просто так «розкидатися», це, мабуть, негативна реакція на подію,  - каже один з координаторів фестивалю Володимир Гайдар. – Якщо і буде рішення щось освячувати, то це не буде робитися з якоюсь такою «помпою» і публічно. Перш за все, простір палацу Потоцьких потрібно освятити його збереженням і реновацією. І після цього можна буде освятити. Освячувати перш за все, маємо життям. А з боку мера був, напевно, такий сарказм мера, який не сприйняв те, що відбулося. Загалом думок навколо цього багато. Люди у нас унікальні, тому думки різні і цікаві. Провокативне мистецтво є лакмусовим папірцем для суспільства».

В будь-якому випадку, як пояснив Володимир Гайдар, офіційного розпорядження щодо освячення території палацу Потоцьких він наразі не отримував.