• Головна
  • Новини
  • "Кілером" Бабченка виявився колишній єродиякон УПЦ (МП) та УПЦ КП Аристарх...

"Кілером" Бабченка виявився колишній єродиякон УПЦ (МП) та УПЦ КП Аристарх

01.06.2018, 11:33
"Кілером" Бабченка виявився колишній єродиякон УПЦ (МП) та УПЦ КП Аристарх - фото 1

Активіст "Правого сектора" Олексій Цимбалюк, колишній єродиякон Української Православної Церкви (Московського Патріархату) та Української Православної Церкви Київського Патріархату Аристарх повідомив, що є тією людиною, якій замовили вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, після чого він звернувся до Служби безпеки України.

Активіст "Правого сектора" Олексій Цимбалюк, колишній єродиякон Української Православної Церкви (Московського Патріархату) та Української Православної Церкви Київського Патріархату Аристарх повідомив, що є тією людиною, якій замовили вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, після чого він звернувся до Служби безпеки України.

"СБУ мене не кинуло, в мене все добре... Після оприлюднення запису отримання мною авансу за вбивство людини, без зміни мого голосу шифруватися сенсу не бачу", - написав О.Цимбалюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому він зазначив, що дав підписку про нерозголошення, тому "ніяких інтерв'ю найближчим часом не буде".

"Прекрасно, що в службі (СБУ - ІФ) працюють талановиті молоді опери, до яких спокійно йдеш з інформацією про замовлення на вбивство. Звертаєшся і не боїшся, що тебе зіллють тим же замовникам за $$$$. Чесно, не знаю, як складеться моя доля далі, трохи на нервах. Але точно знаю, що оперативник, який усю цю справу тягнув на собі, слідчий у справі - люди честі. Люди, які реально пашуть для того, щоб життя в Україні було безпечним", - написав О.Цимбалюк.

Він зазначив, що СБУ вперше "вдарила по зубах на випередження". "Не шукають вбивцю, це завжди непросто, особливо якщо працюють люди, особисто ніяк не пов'язані з жертвою. Вперше ми їх, а не вони нас, і це прекрасно", - резюмував А.Цимбалюк.

А.Цимбалюк брав участь в антитерористичній операції на сході України і, за даними облікового запису у Facebook, наразі проживає в Одесі.

Як інформують Тексти.оrg.ua, Цимбалюк у 2006-му році постригся у ченці, і відтоді він - Аристарх. Спочатку був єродияконом у УПЦМосковського Патріархату, потім - Київського. Розчарувавшись в обох, став монахом-відлюдником на Закарпатті.

Аристарх досі у чернечому чині, але став волонтером на російсько-українській війні. Одного разу він вирішив, що не є настільки праведним, щоб допомагати українським військовим молитвою, і пішов на фронт.

Свій шлях на Донбасі Цимбалюк починав у підрозділі медичної евакуації "Госпітальєри". Потім зупиняв контрабанду, працюючи в мобільних групах СБУ.

Про нього близько року тому виходив невеликий документальний фільм на Громадському телебаченні:

У Службі безпеки спершу заперечували участь Цимбалюка, аж до того, що речниця називала його "хворою людиною".

«Це якась хвора людина. Не поширюйте дешевих фейків. На заборі люди можуть будь-що написати», — заявила Гітлянська.

На запитання Громадського про те, навіщо Цимбалюк зізнався у тому, що він виконавець, якщо за версією СБУ він ним не є, Гітлянська сказала: «Можливо, щоб пропіаритись».

Також на запитання про те, чи «справжній виконавець» не розголошується та чи перебуває під охороною, Гітлянська заявила: «Без коментарів».

Водночас у коментарі «Українській правді» на запитання про Цимбалюка Гітлянська сказала, що «не знає, хто це».

Але потім вона вибачилася за дезінформацію.