• Головна
  • Новини
  • Церковнослужитель поскаржився українським поліцейським, що бойовики «ДНР» відібрали у нього «Мерседес»...

Церковнослужитель поскаржився українським поліцейським, що бойовики «ДНР» відібрали у нього «Мерседес»

20.02.2018, 12:37

До поліції Волновахи звернувся церковнослужитель, який розповів, що в Донецьку серед білого дня троє бойовиків з числа так званих «правоохоронних органів» незаконно заволоділи його автомобілем «Мерседес». Волноваські поліцейські розпочали досудове розслідування та оголосили автівку у розшук, повідомляє сайт Поліції донеччини.

До поліції Волновахи звернувся церковнослужитель, який розповів, що в Донецьку серед білого дня троє бойовиків з числа так званих «правоохоронних органів» незаконно заволоділи його автомобілем «Мерседес». Потерпілий звертався до працівників прокуратури «ДНР», однак там повідомили, що зарадити нічим не можуть. Наразі волноваські поліцейські розпочали досудове розслідування та оголосили автівку у розшук, повідомляє сайт Поліції Донеччини.

За словами 33-річного мешканця Донецька, 15 січня 2018 року, перебуваючи у Ворошиловському районі біля ЦУМу, він побачив, як невідомі чоловіки у камуфляжній формі під’їхали на автівці із закордонними номерами та почали розглядати його автомобіль.

Підозрюючи неладне, власник відразу почав питати, в чому річ, та сказав чоловікам, що це його автомобіль. Невідомі, не звертаючи уваги на збентеженого господаря, сіли за кермо чужого авто та поїхали. Священик, перебуваючи у шоковому стані, подався до прокуратури «ДНР» з надією про допомогу. Але так звані захисники прав громадян відкрито повідомили, що такі випадки непоодинокі, розкриттям злочину ніхто займатися не буде, а писати заяву немає сенсу.

«Я вирішив звернутися за допомогою до поліції Волновахи, адже влада на окупованій території відсутня, усюди панує безлад та беззаконня, а всім керують невідомі, перевдягнуті у форму», - розповідає потерпілий.

Зі слів чоловіка, правоохоронцям стало відомо, що він служить паламарем у кафедральному соборі Київського Патріархату. Автомобіль придбав на непідконтрольній території, але зареєстрував його в Україні.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене групою осіб). Правоохоронці розпочали оперативно-розшукові заходи та оголосили автомобіль у розшук.

В 2017 році поліція Донеччини відкрила 249 кримінальних проваджень за злочинами, вчиненими на окупованій території. За два місяці нового року зареєстровано ще 19 кримінальних правопорушень. За усіма фактами збирається доказова база, ведеться досудове розслідування. Згідно із законом, підозрювані можуть бути засуджені заочно.