СБУ взялася за мерію Одеси через фінансування УПЦ (МП)

07.06.2017, 10:18
СБУ взялася за мерію Одеси через фінансування УПЦ (МП) - фото 1
СБУ відкрила кримінальне провадження щодо фінансування Одеською міськрадою церкви Української Православної Церкви (Московського Патріархату).

СБУ відкрила кримінальне провадження щодо фінансування Одеською міськрадою церкви Української Православної Церкви (Московського Патріархату).

Про це повідомляє Еспресо ТВ з посиланням на допис народного депутата Віталія Купрія у себе в Facebook.

"Щойно отримав від голови СБУ Василя Грицака лист, у якому він повідомив про відкриття кримінального провадження за моєю заявою за ст. 110-2 ККУ "Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України", - зазначив Купрій.

За його словами, депутат Одеської міськради Ганна Позднякова ще в минулому році виявила факт прихованого фінансування московської церкви на суму 2,2 млн грн на рік, яке нібито йде на утримання пам'ятки архітектури - Спасо-Преображенського собору УПЦ (МП).

"Депутат заявила, що таке відношення до Церкви Московського Патріархату вносить розбрат у конфесіональну середу, та взагалі не ясно, на яких підставах міськрада може фінансувати установу, яка не є комунальною", - зазначив народний депутат.

Він додав, що до сепаратизму причетний і митрополит Одеський Агафангел.

Купрій нагадав, що початком трагедії в Одесі, за даними газети "Сегодня", були "снайперські гвинтівки й автомати, які роздав парафіянам священик одної з церков міста одразу після проповіді про святу Русь".