• Головна
  • Новини
  • На Полтавщині релігійна організація примусово утримувала понад 40 громадян, - поліція...

На Полтавщині релігійна організація примусово утримувала понад 40 громадян, - поліція

27.04.2017, 11:06
На Полтавщині релігійна організація примусово утримувала понад 40 громадян, - поліція - фото 1
У Полтаві поліцією та прокуратурою області викрито незаконну діяльність однієї з громадських релігійних організацій, представники якої для проведення "реабілітації" примусово утримували в приміщенні понад 40 громадян за замовленням їх родичів.

У Полтаві поліцією та прокуратурою області викрито незаконну діяльність однієї з громадських релігійних організацій, представники якої для проведення "реабілітації" примусово утримували в приміщенні понад 40 громадян за замовленням їх родичів.

Про це повідомив начальник відділу комунікації поліції Полтавської області Юрій Сулаєв, пише УНІАН.

Поліцією встановлено, що на території України здійснює свою діяльність громадська релігійна організація, яка зареєстрована в одній із областей України. Засновниками цієї організації є двоє чоловіків та жінка. Зазначена організація має свої відокремлені підрозділи – філії в різних областях. Така філія існувала і в Полтаві. Керував Полтавською обласною філією 39-річний місцевий житель. Під час проведення оперативно-слідчих заходів виявилося, що дозвільні документи на здійснення благодійної діяльності у представників релігійної організації відсутні. Згідно з офіційним прейскурантом, викладеним в мережі інтернет, дана організація займалася реабілітацією (медичним або психотерапевтичним лікуванням) осіб, які схильні до наркотичної, алкогольної та ігрової залежності.

Начальник поліції Полтавщини Олег Бех зазначив: «Замовлення на незаконне позбавлення волі здійснювали родичі потерпілих. Після отримання коштів від замовників, працівники цього релігійного закладу прибували до місця перебування потерпілих. Представлялись працівниками поліції. Потім, під приводом з’ясування певних обставин, доставляли людей до вказаного закладу і примусово їх там утримували. У разі вчинення опору потерпілими, їх доставляли до закладу силою. Доставлені особи утримувалися без їх добровільної згоди в неналежних умовах та отримували неналежний раціон харчування. За свідченнями потерпілих, над ними знущалися та били. Їм категорично заборонялося залишати територію закладу. Доступ до спілкування із зовнішнім світом був заборонений. Заборонялося користуватися навіть засобами зв’язку. А за порушення розпорядку людей карали».

26 квітня, поліція та прокуратура провели ряд санкціонованих слідчих заходів за адресою розташування даної філії в Полтаві. Під час обшуків поліцейські виявили понад 40 осіб, які незаконно там утримувалися. Відомості про факти незаконного позбавлення волі та викрадення людей з подальшим їх утриманням та забороною залишати приміщення всупереч їх волі, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі на строк до 5-ти років.