В Одесі злочинці обікрали та поглумилися у храмі УПЦ (МП)

24.04.2017, 12:11
В Одесі злочинці обікрали та поглумилися у храмі УПЦ (МП) - фото 1
У ніч на 23 квітня невідомі обікрали храм святого великомученика Димитрія Солунського УПЦ (МП), що в парку «Преображенський».

У ніч на 23 квітня невідомі обікрали храм святого великомученика Димитрія Солунського УПЦ (МП), що в парку «Преображенський».

Як повідомляє Думська з посиланням на прес-службу Одеської єпархії, злочинці професійно відключили сигналізацію, болгаркою спиляли грати на вікні з боку вівтаря (решітку забрали з собою), ногами виламали царські врата і проникли в храм.

Зловмисники вкрали пожертви, які збиралися прихожанами для нужденних, розбили кіот храмової ікони і забрали приношення, якими вона була прикрашена.

Також вони облили олією і вином облачення священнослужителів, пошкодили церковне начиння, а в підсобному приміщенні, де зберігалися продукти для малозабезпечених, - спеціально порізали ножами мішки з крупами і змішали їх з брудом.

«На превеликий жаль, прибулі співробітники централізованої охорони не виявили злодіїв, які зухвало орудували в храмі. Повністю картина злочину виявилася тільки вранці по прибуттю на недільне Богослужіння духовенства храму», - відзначили в прес-службі єпархії, додавши, що за останні кілька років в області обікрали вже півсотні храмів.