• Головна
  • Новини
  • За одну ніч на Рівненщині обікрали три храми: два УПЦ (МП) та один УПЦ КП...

За одну ніч на Рівненщині обікрали три храми: два УПЦ (МП) та один УПЦ КП

23.10.2016, 10:26

На Рівненщині невідомі злочинці в ніч із 21 на 22 жовтня 2016 року обікрали два храми УПЦ (МП) та один УПЦ КП. Постраждали церкви у сусідніх селах – Сіянці Тесів та Бадівка. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

«У зв’язку із напруженою ситуацією із пограбуванням храмів у єпархії, – розповів благочинний Острозького району протоєрей Олександр Максим’юк, – і віряни, і священики стараються слідкувати за церквами і щоночі обходять прихрамову територію. Так і було виявлено цей злочин».

Як повідомив благочинний, староста Свято-Миколаївського храму с. Тесів помітив виламані двері у паламарку і зателефонував у поліцію. Працівники правоохоронних органів з’ясували, що із церковної каси зникла значна сума коштів. Також зловмисники спорожнили скриньку із пожертвами для онкохворих дітей.

Аналогічну ситуацію було виявлено і в Свято-Георгіївському храмі с. Сіянці. Настоятелю місцевого храму зателефонував благочинний уже після того, коли стало відомо про злочин у Тесові. Священнослужитель прийшов до церкви і теж виявив сліди зламу.

В обох випадках у церквах крадії вчинили безлад і забрали всі гроші із кас та скриньок з пожертвами, ролте ані церковне начиння, ані старовинні ікони злочинців не цікавили. Вандали не зачепили Святих Дарів і престол. Зараз на місці подій працюють слідчо-оперативні групи правоохоронних органів.

Як розповіли місцеві жителі, цієї ж ночі було пограбовано і храм святої рівноапостольної Марії Магдалини сусіднього села Бадівка, що колись перебував у юрисдикції Московського Патріархату, але два роки тому громада перейшла до УПЦ КП.

Нагадаємо, 11 жовтня митрополит Сарненський Анатолій направив зверненняПрезиденту щодо захисту релігійних почуттів віруючих та храмів УПЦ (МП) від вандалізму.