• Головна
  • Новини
  • Вбиство з необережності на релігійному ґрунті сталося на Закарпатті...

Вбиство з необережності на релігійному ґрунті сталося на Закарпатті

17.10.2016, 09:01
Вбиство з необережності на релігійному ґрунті сталося на Закарпатті - фото 1
З початку жовтня закарпатське село Терново (Тячівський район) тривожно гуде. 27 вересня в селі стався інцидент.

Храм в Терновоexklusiv.gifЗ початку жовтня закарпатське село Терново (Тячівський район) тривожно гуде. 27 вересня в селі стався інцидент: у день свята Воздвиженння Чесного i Животворящого Хреста Господнього люди йшли до храму на службу, оминаючи дівчат із громади Свідків Єгови, які зі стелажем стояли прямо перед входом на подвір'я храму і пропонували селянам свою друковану продукцію.

Один чоловік, 78-річний Петро Сабодиш, зробив дівчатам зауваження, мовляв. люди йдуть до храму трохи іншої деномінації і попросив їх перенести стелаж на 30-40 метрів вбік від храму. Служба закінчилася, люди почали виходити і Петро побачив, що дівчата його прохання проігнорували. Тоді, не сказавши ні слова, він сам узяв стелаж із журналами і переніс їх на 30-40 метрів убік, як просив дівчат раніше.

Далі те, що сталося, Ганна Дан, речник Національної поліції в Закарпатській області, прокоментувала кореспонденту РІСУ: «Ввечері до Петра Сабодиша додому прийшли двоє чоловіків напідпитку, один із яких виявився батьком дівчинки, що роздавала того дня літературу Свідків Єгови. Сам батько до цієї громади не належить. Він звинуватив господаря в нешанобливому ставленні до дівчини і пустив у хід руки. Після сильного удару 78-річний Петро упав і при падінні сильно вдарився головою, розбивши череп. Пробувши три дні в реанімації, Петро Сабодиш помер...

Стосовно батька дівчини, – каже Ганна Дан, – порушено кримінальну справу за ч.1 статті 119 «Вбивство з необережності», наразі йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.»

В Хустській єпархії УПЦ (МП) коментувати цю подію уникають, ссилаючись щоразу на різні причини, а саме повідомлення про подію через кілька днів зникло зі сайту єпархії.