• Головна
  • Новини
  • Батьки пробачили священика УПЦ (МП), який насмерть збив їхнього сина...

Батьки пробачили священика УПЦ (МП), який насмерть збив їхнього сина

30.09.2016, 11:45
Батьки пробачили священика УПЦ (МП), який насмерть збив їхнього сина - фото 1
Батьки загиблого під колесами автомобіля сина Олександра Старусєва – учасника АТО, пробачили його смерть місцевому священику УПЦ (МП) Сергію Маліновському. Про це повідомляє 20 хвилин/RIA.

thumb_372478_news_m.jpg-dddd.jpgБатьки загиблого під колесами автомобіля сина Олександра Старусєва – учасника АТО, пробачили його смерть місцевому священику УПЦ (МП) Сергію Маліновському. Про це повідомляє 20 хвилин/RIA.

Інцидент, нагадаємо, стався 16 вересня у м. Ладижині. У скоєнні ДТП підозрюють місцевого священика УПЦ (МП), який, як стверджують очевидці, втік з місця події.

Побратим загиблого, демобілізований боєць АТО, депутат Ладижинської міськради Роман Бесараб розповів, що винуватець трагедії перебуває на волі, він продовжує ходити на службу,

«Схоже, його мають намір відбілити, - каже Роман. – Батьки Олександра говорили, що добиватимуться покарання для злочинця. Хто б ним не був. Бо як можна було залишити людину і втекти з місця наїзду? Ми готові допомагати батькам добиватися справедливого покарання. Такою була попередня домовленість з ними. Але коли ми прийшли на розмову, вони сказали нам, що передумали. І пояснили чому. Батько й мати вибачили церковнику. У загиблого залишися донька й син».

За словами Романа Бесараба, мати загиблого розповіла, як священик приходив до них додому просити вибачення. Жінка говорила, що впав на коліна і покаявся. Цей факт Валентина Василівна, так звати маму загиблого бійця, підтвердила у розмові з журналістом 20 хвилин/RIA..

«Він прийшов до нас і покаявся, - каже згорьована мати. – Ми довго думали і простили. Сина нам все одно ніхто вже не поверне. Це страшне горе. Не хочемо, щоб так само страждали інші люди».

Як зазначає видання, 56-річний Сергій Маліновський є настоятелем Ладижинського храму Казанської Божої матері УПЦ (Московського Патріархату). Журналісти поцікавилися у церковного керівництва, чому священик продовжує приходити в храм, розповідає прихожанам, що це не він скоїв наїзд на людину. Секретар Тульчинської єпархії о. Олександр спершу повідомив, що священнослужитель з Ладижина на час слідства не служить у храмі. На запитання, чи його офіційно відсторонили, сказав, що це буде тоді, коли доведуть його провину. Йому нічого не відомо про продовження Богослужінь.

«Знаю, що отець Маліновський мав розмову з владикою,- зазначив секретар єпархії. – Про що говорили, мені невідомо».

Почути думку отця Маліновського з приводу трагедії у Ладижині журналісту 20 хвилин/RIA, на жаль, не вдалося. У єпархії відмовилися надати його контактний телефон.

Слідчим управлінням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачено покарання до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. На даному етапі слідства призначено п’ять криміналістичних експертиз, які, зокрема, мають дати відповіді на запитання, в якому стані знаходився потерпілий на момент наїзду - чи був він живий, чи перебував у лежачому положенні на дорозі, чи міг водій його побачити та запобігти наїзду і т.п. Крім того, опитують свідків та очевидців трагедії. Те, що батьки пробачили підозрюваному, не може бути підставою для звільнення його від відповідальності. У випадку доведення вини, суд все одно визначить міру покарання.