• Головна
  • Новини
  • Нардеп Новінський разом із охоронцями напали на митрополита Олександра (Драбинка)...

Нардеп Новінський разом із охоронцями напали на митрополита Олександра (Драбинка)

24.06.2016, 10:10
Нардеп Новінський разом із охоронцями напали на митрополита Олександра (Драбинка) - фото 1
У Корці після вшанування чудотворної ікони нардеп «Опоблоку», мільярдер Вадим Новинський напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського УПЦ (МП) Олександра Драбинка.

50025.jpg-fff.jpgУ Корці після вшанування чудотворної ікони нардеп «Опоблоку», мільярдер Вадим Новинський напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського УПЦ (МП) Олександра Драбинка. Про це у своєму Facebook повідомляє екс-депутат Рівненської облради Степан Молчан, пише видання «Ервеюей».

«Інцидент стався близько 14.30 години 23 червня в Корці, Рівненської області після Служби в Свято-Троїцькому жіночому монастирі. Свідками зухвалої поведінки нардепа з «Опозиційного блоку» та його охорони стали десятки вірян, які викликали поліцію», - написав Молчан.

За його словами, митрополит написав заяву до поліції.

Подаємо повний текст повідромлення на ФБ-сторінці Степана Молчана.

«Релігійні конфлікти в Рівненській області з переходом віруючих з УПЦ (МП) в УПЦ (КП) дещо затихли, але тепер перейшли в інший формат. Вчора, народний депутат, член фракції «Опозиційного блоку», мільярдер Вадим Новинський в нецензурній формі та за допомогою чотирьох охоронців напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка, погрожував "набити морду".

Інцидент стався близько 14.30 години 23 червня в Корці, Рівненської області після служби в Свято-Троїцькому жіночому монастирі. Свідками зухвалої поведінки нардепа з «Опозиційного блоку» та його охорони стали десятки вірян, які викликали поліцію.

Як відомо Олександр Драбинко в УПЦ (МП) є прихильником автономії церкви від РПЦ, а колишній громадянин Росії Вадим Новинський – «православний олігарх», якому «український паспорт» дарував колишній Президент України Віктор Ющенко.

Олександр Драбинко написав заяву в районний відділ поліції Корця та надав письмові свідчення.

За правління Януковича, Новинський належав (і належить) до числа тих, хто протистояв проукраїнській позиції всередині УПЦ (МП) лідером якої був Олександр Драбинко, що вважався «правою рукою» покійного нині предстоятеля УПЦ (МП) Володимира.

P.S. На церковній службі в Корці був присутній і предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій».