• Головна
  • Новини
  • У Дніпропетровську бандити жорстоко катували священика та убили його дружину...

У Дніпропетровську бандити жорстоко катували священика та убили його дружину

28.04.2016, 10:30
У Дніпропетровську в ніч на 26 квітня невідомі злочинці напали на будинок протоєрея Анатолія Лисенка, жорстоко побили священика та до смерті закатували його дружину. Зараз о. Анатолій перебуває в лікарні у важкому стані.

У Дніпропетровську в ніч на 26 квітня невідомі злочинці напали на будинок протоєрея Анатолія Лисенка, жорстоко побили священика та до смерті закатували його дружину. Зараз о. Анатолій перебуває в лікарні у важкому стані.

Про те. що сталося «Православ'ю в Україні» розповів благочинний другого Лівобережного округу Дніпропетровська протоєрей Ярослав Ситник (УПЦ (МП)).

«О пів на другу ночі отець Анатолій почув у дворі гавкіт собаки. Подумав, якась термінова потреба. Буває, люди посеред ночі дзвонять - хтось помирає в лікарні, і необхідно причастити. Тому батюшка, звичайно ж, вийшов.

Однак йому відразу ж завдали удару по голові. Отямився зі зв'язаними руками і ногами. Його затягли в будинок. Також зв'язали матінку. Почалися допити з приводу грошей».

О. Анатолій є настоятелем храму УПЦ (МП) святого апостола Андрія Первозваного у житловому масиві Лівобережний-3 у Дніпропетровську. Храмовий комплекс ще будується, ймовірно, зловмисники розраховували знайти у настоятеля великі кошти, призначені на будівництво церкви.

Від'їхавши на невелику відстань від міста, батюшку витягнули з машини, продовжили знущання, вимагаючи видати гроші. Після того, як він втратив свідомість, зловмисники залишили його в лісі, а самі поїхали.

Вже тільки під ранок о. Анатолій зміг дістатися до найближчих будинків, попросив про допомогу. Коли зміг повернутися в свій будинок, матінка Ірина вже була мертва.

Зараз багато засобів масової інформації розповідають, які священики багаті, які вони злі і страшні, - зазначив о. Ярослав. - Але біда в тому, що хтось почувши з боку такі розмови про багатих священиків, йдуть грабувати. І ось журналіст завтра приїде друкувати новину про матінку Ірину, яку замучено, а злу справу уже зроблено.

У гонитві за сенсацією ЗМІ пишуть багато. Не можна так…"

Відспівування матінки відбудеться у Великий четвер, 28 квітня. Поховають її на території Андріївського храмового комплексу.