• Головна
  • Новини
  • «Давайте сюди запис, або ви звідси живими не поїдете», - у Києво-Печерській лаврі журналістам погрожували застосуванням сили...

«Давайте сюди запис, або ви звідси живими не поїдете», - у Києво-Печерській лаврі журналістам погрожували застосуванням сили

20.04.2016, 10:30
Під час знімання святкування Дня народження намісника Лаври архиєпископа Павла (Лебедя) - невідомі особи погрожували журналістам ТСН та пошкодили авто.

Під час знімання святкування дня народження намісника Лаври митрополита Павла (Лебедя) - невідомі особи погрожували журналістам ТСН та пошкодили авто.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Знімальна група фільмувала під'їзд авто гостей святкування, серед яких були і колишні регіонали. Вони приїхали привітати намісника Лаври із 55-річчям.

У цей момент до авто із журналістами підійшли невідомі із представниками так званого Запорізького козацтва, які охороняють територію Лаври, почали лаятися та вимагали віддати відео.

"Підходять якісь люди. Двоє молодиків, двоє якихось козаків, та починають нам погрожувати. Ну ми закрилися у машині", - розповів кореспондент ТСН Дмитро Святненко, додавши, що показав молодикам своє посвідчення.

"Вони: або давайте сюди запис, або ви звідси живими не поїдете… Почали намагатися відкрити машину, машина закрита, почали одразу спускати колеса, кажуть все, ви звідси не поїдете", - додав він.

Журналісти викликали оперативників та поліцію. Коли полісмени були поряд, невідомі почали надувати колеса, але продовжували лаятися. Другій знімальній групі, яка також під'їхала до Лаври, також перешкоджали козаки і також погрожували та лаялися.

Слідчі з'ясовують всі обставини події.