• Головна
  • Новини
  • Священик УГКЦ вимагає негайно звільнити лікаря, який відмовився допомогти хворому...

Священик УГКЦ вимагає негайно звільнити лікаря, який відмовився допомогти хворому

30.03.2016, 12:26
Священик УГКЦ вимагає негайно звільнити лікаря, який відмовився допомогти хворому - фото 1

Голова церковної комісії з душпастирства охорони здоров'я Івано-Франківськоі архиєпархіі УГКЦ Руслан П'яста вимагає негайно звільнити завідувача консультативної поліклініки Богдана Марусика, який відмовився надати допомогу хворому, заявивши "хай помирає, а що я зроблю?"

999-jjjj.jpgГолова церковної комісії з душпастирства охорони здоров'я Івано-Франківськоі архиєпархіі УГКЦ Руслан П'яста вимагає негайно звільнити завідувача консультативної поліклініки Богдана Марусика, який відмовився надати допомогу хворому, заявивши "хай помирає, а що я зроблю?"

Як повідомляє КУРС, нещасний випадок трапився поблизу обласної дитячої клінічної лікарні - чоловікові стало погано, він впав, розбив голову, його судомило.

Люди побігли в ОДКЛ, однак ніхто з лікарів не підійшов до чоловіка. У реєстратурі жінка байдуже зреагувала: "А я до чого? Сказали завідуючому, він викликав швидку. Машина під'їжджає".

Завідувач консультативної поліклініки Богдан Марусик попросив журналістів, які прийшли до нього за поясненнями, вийти з кабінету:

"Вийдіть з кабінету. Я не головний лікар... Я звідки знаю, хто в мене лежить під лікарнею... Вийдіть з кабінету, закрийте з того боку двері!"

Священик Руслан П'яста відреагував на подію на своїй сторінці у Фейсбук.

Отець Руслан вважає, що керівництво департаменту охорони здоров'я та лікарні мають негайно звільнити лікаря, який відмовся надати першу медичну допомогу чоловіку, а громадськість має проконтролювати процес звільнення.

За його словами, лікар завжди зобов'язаний надати допомогу, навіть ворогові. Тому за такий вчинок правоохоронні органи мають відкрити кримінальну справу за ненадання першої допомоги і притягнути до лікаря відповідальності.

Вчинок лікаря засудила також голова громадської ради при департаменті охорони здоров'я Івано-Франківської облдержадміністрації, педіатр Оксана Манюх. "Для мене Марусик як лікар більше не існує", – заявила Манюх.