• Головна
  • Новини
  • У Дрогобичі вандали відпиляли руку з хрестом на пам’ятнику Івану Павлу ІІ...

У Дрогобичі вандали відпиляли руку з хрестом на пам’ятнику Івану Павлу ІІ

15.03.2016, 11:20
У Дрогобичі вандали відпиляли руку з хрестом на пам’ятнику Івану Павлу ІІ - фото 1
У Дрогобичі вчинено акт вандалізму щодо пам’ятника Івану Павлові ІІ, встановленого перед входом до костела св. Варфоломія. Зловмисники відпиляли руку святого, в якій був хрест.

Іван_Павло.JPGУ Дрогобичі вчинено акт вандалізму щодо пам’ятника Івану Павлові ІІ, встановленого перед входом до костела св. Варфоломія. Зловмисники відпиляли руку святого, в якій був хрест.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Жахливим хуліганським свавіллям назвав Дрогобицький міський голова Тарас Кучма наругу над пам’ятником Іванові Павлові II.

«Шукачі за металом, які протягом двох місяці здійснювали безчинство на цвинтарі, вирізаючи хрести та букви, пошкодили кисневий провід у лікарні, і надалі безкарно демонструють свою розперезаність», – прокоментував Тарас Кучма.

Він переконаний, що хвилю вандалізму у місті можна зупинити лише з допомогою громади. Зокрема, до охорони громадського порядку буде залучене формування «Варта». А ще дати відсіч вандалам Тарас Кучма закликає громадськість пильністю і небайдужістю. Міський очільник заявив, що цю справу бере під особистий контроль. Cправою честі, вважає Тарас Кучма, має стати розкриття цього ганебного злочину і для правоохоронців.

Те, що вандали могли бути «мисливцями за кольоровим металом, – припускає дрогобицький журналіст Леонід Гольберг.

Іван_павло_вандалізм.JPG

«Може, гадали, що пам’ятник металевий, тому так акуратно відпиляли частини скульптури. Та коли побачили, що це пластик, залишили уламки біля пам’ятника і втекли», – каже Л. Гольберг.

15 березня з приводу акту вандалізму в Ратуші на 14:00 запланована прес-конференція представників влади, правоохоронних органів, духовенства і громадських організацій.

Надаємо, пам’ятник Івану Павлу ІІ у Дрогобичі було відкрито 24 серпня 2007 року.

3 квітня 2008 року біля пам’ятника було виявлено згорілий вінок із написом на стрічці «Від вдячних дрогобичан», а також обгорілу стрічку на кошику квітів із написом «Від консула Республіки Польща»: ці вінки були покладені до пам’ятника 2 квітня, в річницю смерті Івана Павла ІІ.