• Головна
  • Новини
  • Буковинські поліцейські зловили зловмисника, який обікрав церкву...

Буковинські поліцейські зловили зловмисника, який обікрав церкву

23.02.2016, 10:30
Буковинські поліцейські зловили зловмисника, який обікрав церкву - фото 1
Раніше судимий житель міста Заставна вкрав з приміщення церкви майна на загальну суму 42 000 гривень.

15.jpg-yyy.jpgРаніше судимий житель міста Заставна вкрав з приміщення церкви майна на загальну суму 42 000 гривень.

За допомогою до правоохоронців звернувся 50-річний житель міста Заставна, що на Буковині, староста однієї з місцевих церков. Чоловік повідомив, що невідома особа викрала з приміщення храму Євангеліє, підставку для лампадки у вигляді чаші, три хрести і гроші зі скриньки для пожертвуваній, повідомляє RuporZT.

Працівники кримінальної поліції за участю дільничних офіцерів поліції Заставнівського відділення поліції провели оперативно-розшукові заходи, і під час відпрацювання території міста, вийшли на слід злодія. Виявилося, що на майно храму зазіхнув 27-річний житель міста Заставна.

Молодий чоловік у скоєному злочині зізнався і пояснив, що гроші зі скриньки для пожертвувань витратив на власні потреби, а крадене майно передав одному з храмів обласного центру. У приміщення церкви чоловік проник, пошкодивши металопластикові двері заднього входу.

Відомо, що зловмисник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Крім того, чоловік намагався викрасти майно і з іншої церкви, але не знайшовши для себе нічого цінного, злодій покинув храм.

За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років. Власність поліцейські вилучили. Досудове розслідування триває.