• Головна
  • Проекти
  • На сході Україні діє російська секта, яка проповідує "швидкий і кривавий" сценарій...

На сході Україні діє російська секта, яка проповідує "швидкий і кривавий" сценарій

11.02.2016, 09:30
На сході Україні діє російська секта, яка проповідує "швидкий і кривавий" сценарій - фото 1
Проповідники нового культу твердять, що їх нудить від української символіки

ТСН.pngВ Україні почала діяльність релігійна організація під назвою "Ісход". Вона займається збором пожертв із віруючих і проповідує сепаратистські ідеї, йдеться в сюжеті ТСН.

"Наш регіон, південний схід країни, очікують два шляхи розвитку. Перший – це швидкий і кривавий, за сценарієм Донецька. Другий – це повільний, виснажливий, але не менш жорстокий", - заявив один із лідерів цієї секти.

 "При слові "Україна", при вигляді жовто-блактиного прапора у багатьох із нас, як мінімум, це викликає оскому, а як максимум – рвотний рефлекс", - додав він.

Секта "Ісход" не має жодного стосунку до традиційного християнства. Вона виникла 16 років тому в російському Краснодарі. В Україні нещодавно почала працювати в Дніпропетровську, Луганську, Харкові та Сєверодонецьку.

"Нам відомо про діяльність не тільки цієї. Це одна. Росія не гребує нічим для того, щоб дестабілізувати ситуацію. Включаються і ці методи", - повідомив голова СБУ Василь Грицак.

Спекуляція іменем Бога заради матеріальної вигоди – примітивний сценарій будь-якої секти, запевняє кримінолог Юрій Ірхін. "Тупа фінансова піраміда. Жертвами ось такого роду технологій виявляються люди, що знаходяться в стані якогось пошуку. Ти отримуєш любов – будь ласкавий, виклади еквівалент цієї любові. Людей рано чи пізно змусять відмовитися від свого майна", - переконаний він.

Психологи застерігають, що секти шкодять психічному здоров'ю людини та неминуче призводять до фінансових збитків. Це вже не перший випадок, коли діяльність сумнівних псевдорелігійних організацій потрапляє в поле зору спецслужб через пропаганду антидержавних ідей. Улітку минулого року СБУ знайшла докази причетності "Секти Догнала" до "ДНР" і "ЛНР".