• Головна
  • Новини
  • Викраденого в Донецьку вченого можуть звинуватити у зв'язках з ісламістами з Сирії...

Викраденого в Донецьку вченого можуть звинуватити у зв'язках з ісламістами з Сирії

07.02.2016, 12:26
Викраденого в Донецьку вченого можуть звинуватити у зв'язках з ісламістами з Сирії - фото 1
Бойовики "ДНР" заявили, що вчений-релігієзнавець Ігор Козловський, який був викрадений в Донецьку, міг "дестабілізувати ситуацію" на території окремих окупованих районів Донецької області.

Бойовики "ДНР" заявили, що вчений-релігієзнавець Ігор Козловський, який був викрадений в Донецьку, міг "дестабілізувати ситуацію" на території окремих окупованих районів Донецької області.

Про це заявив ватажок бандформування "Восток" Олександр Ходаковський, передає Українська правда з посиланням на "Новости Донбасса".

Козловський.jpg

"Що стосується пана Козловського, то за моєю інформацією, там виявлені множинні зв'язки з різного роду організаціями, що перебувають в Україні, які займаються деструктивною діяльністю тут. Він, з відсиланням до свого поважного віку, мабуть був зручною фігурою, щоб проводити певну роботу", - заявив він.

Ходаковський розповів, що Козловський спілкувався "з представниками різних релігійних конфесій, включаючи мусульман".

"А ви повинні розуміти, що у нас тільки в одній Макіївці близько 20 тисяч мусульман призовного віку. Ми вже більше року маємо інформацію про спроби впровадження, скажімо так, різних, які прибули із Сирії, з інших регіонів, проповідників, який сповідують вкрай радикальні погляди і позиції: те, що відбувалося в Чечні, те що відбувається в Дагестані, і з нашою молоддю вже почали в цьому контексті працювати. І не виключено, що хтось використовує подібного роду взаємини, подібного роду роботу, для того, щоб дестабілізувати ситуацію у нас всередині", - заявив він.

Про арешт кандидата  історичних наук, релігіознавця, президента Центру релігієзнавчих досліджень і міжнародних духовних відносин Ігоря Козловськогостало відомо наприкінці січня.  Повідомлялося, що науковець не міг виїхати з Донецка, оскільки доглядав важкохворого сина.

Активісти створили у мережі Facebook групу інформаційної підтримки Козловського.