• Головна
  • Новини
  • Прокуратура перевірить правомірність виділення митрополиту УПЦ (МП) землі на території Троїцького монастиря у Чернігові...

Прокуратура перевірить правомірність виділення митрополиту УПЦ (МП) землі на території Троїцького монастиря у Чернігові

03.12.2015, 10:04
Прокуратура перевірить правомірність виділення митрополиту УПЦ (МП) землі на території Троїцького монастиря у Чернігові - фото 1
Прокуратура перевірить правомірність виділення митрополиту Чернігівському і Новгород-Сіверському УПЦ (МП) Амвросію (Полікопу) землі на території Троїцького монастиря в Чернігові для будівництва житлового будинку, господарських споруд і присадибної ділянки.

fgggg.jpgПрокуратура перевірить правомірність виділення митрополиту Чернігівському і Новгород-Сіверському УПЦ (МП) Амвросію (Полікопу) землі на території Троїцького монастиря в Чернігові для будівництва житлового будинку, господарських споруд і присадибної ділянки. Про це повідомив 112 канал з посиланням на прес-службу прокуратури Чернігівської області.

Ділянка за адресою вул. Толстого, 90а у Чернігові була передана в оренду до 29 травня 2024 року рішенням міськради Чернігова. Ділянка розташована в межах пам'ятки археології місцевого значення некрополя Х-ХІІІ ст. стародавнього Чернігова.

Зараз на ділянці тривають археологічні дослідження, а правила добросусідства не порушені, зазначено в повідомленні прокуратури. Але після неодноразових публікацій в ЗМІ прокуратура взяла на контроль питання законності використання виділеної землі.

Раніше повідомлялося, що прокуратурою міста Чернігова розпочато кримінальне провадження, досудове розслідування, у якому повинні дати правову оцінку факту виділення землі для будівництва поблизу Єлецького монастиря.