Бойовики “ЛНР” взяли у полон пастора євангельської церкви

29.09.2015, 09:53
Бойовики “ЛНР” взяли у полон пастора євангельської церкви - фото 1
У місті Свердловську Луганської області бойовики самопроголошеної "ЛНР" захопили в полон пастора місцевої церкви християн віри євангельської Тараса Сеня.

полон.jpgУ місті Свердловську Луганської області бойовики самопроголошеної "ЛНР" захопили в полон пастора місцевої церкви християн віри євангельської Тараса Сень.

Як повідомили в канцелярії ЦХВЄУ, це відбулося в неділю, 27 вересня 2015 року, інформує Інститут релігійної свободи.

Від початку російської агресії проти України пастор Тарас Сень став одним з найактивніших священнослужителів, які почали надавати душпастирську опіку та соціальну допомогу потребуючим мешканцям окупованих територій Донбасу.

Велика соціальна робота, яку проводила євангельська церква міста Свердловська від часу свого утворення, не припинилася і в час війни. Пастор Тарас Сень разом з іншими віруючими-волонтерами постійно надають продуктову та іншу допомогу багатьом нужденним людям східної України.

Відповідальні священнослужителі Церкви докладають всіх зусиль та проводять необхідні дії для того, щоб виявити місцезнаходження пастора та повернути його до сім’ї та церковної громади живим і здоровим.

Слід зауважити, що у ці дні, 29-30 вересня 2015 року, у Варшаві відбувається Нарада ОБСЄ з проблематики злочинів на ґрунті ненависті, дискримінації та переслідування християн і інших віруючих.

 Раніше правозахисники презентували Доповідь «Коли Бог стає зброєю», яка містить у собі факти, свідчення жертв і очевидців релігійно-вмотивованих переслідувань, які здійснюють підтримувані Росією бойовики-сепаратисти на Донбасі.