• Головна
  • Новини
  • Військові з АТО, якими опікується православний священик, побили єпископа-харизмата...

Військові з АТО, якими опікується православний священик, побили єпископа-харизмата

26.06.2015, 11:52
Волонтери припускають, що інцидент стався під впливом алкоголю і місцевого православного священика – борця з «сектами».

Бійці 25-й батальйону Збройних сил України в Попасній Луганської області зупинили машину з волонтерами місії «Нове покоління» і побили єпископа Дмитра Макаренка. Волонтери припускають, що інцидент стався під впливом алкоголю і місцевого православного священика – борця з «сектами», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іnvictory.

Як повідомляють у прес-центрі місії «Нове покоління» (об'єднує християн харизматичного напрямку), інцидент стався на виїзді з міста. Єпископ «Нового покоління» Дмитро Макаренко розповідає, що автомобіль заблокувала машина з озброєними людьми у камуфляжній формі. Військові відкрили вогонь у бік волонтерів і зажадали вийти з машини. «Мене витягли з машини і почали штовхати в лісосмугу. Там повалили на землю, почали  бити руками і ногами. Били по голові, по руках, по ногах», – розповідає Дмитро Макаренко.

За словами волонтерів, військові погрожували вбити їх і поховати в найближчому лісі. Після того, як військові побили єпископа, вони сіли в свою машину і поїхали.

Свідками інциденту стали президент благодійного фонду «Open heart» Халвард Хасселоу, а також пастори, які їхали разом з волонтерами.

Волонтери повідомляють, що це були бійці 25-ї бригади (інші деталі волонтери не уточнили) і від них відчувався запах спиртного. Волонтери припускають, що інцидент міг бути помстою місцевого православного священика Михайла. Напередодні волонтери провели в Попасній богослужіння, водне хрещення і роздали людям продукти. «Цей батюшка прийшов на хрещення і відмовляв людей! Казав, мовляв, ви будете прокляті, якщо приймете хрещення в цій церкві. Ще раніше він разом з озброєними людьми приїжджав до того місця, де ми роздавали гуманітарну допомогу, кропив водою і погрожував нам», – розповідає Дмитро Макаренко.

Волонтери готують звернення в правоохоронні органи.

За час проведення антитерористичної операції волонтери руху «Нове покоління» доставили сотні тонн продуктів, медикаментів і одягу для мирних жителів і військових в постраждалі від військових дій міста.