Білорусь вимагає екстрадиції священика УПЦ КП з України

20.05.2015, 10:24
Білорусь вимагає екстрадиції священика УПЦ КП з України - фото 1
Протоєрея УПЦ КП і главу прес-центру Хмельницької єпархії Сергія Нехамеса (Горбика) підозрюють у шахрайстві.

світлина з ФБ-сторінки о. СергіяПротоєрея УПЦ КП і главу прес-центру Хмельницької єпархії Сергія Нехамеса (Горбика) підозрюють у шахрайстві.

Білорусь вимагає екстрадиції священика УПЦ КП з України, який поміщений під домашній арешт районним судом Львова. У Білорусі протоєрея УПЦ КП і главу прес-центру Хмельницької єпархії Сергія Нехамеса (Горбика) підозрюють у шахрайстві, повідомляє Кореспондент з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Наголошується, що громадянин Білорусі Нехамес оголошений у міжнародний розшук.

У свою чергу, сам протоєрей вважає, що в діях влади є політична мотивація, а справа пов'язана з його суспільно-політичною діяльністю і ставленням до сучасного білоруського режиму.

"Ніхто мене не чіпав до 2006 року, коли вийшла книга «Білоруське опір». Через півроку, коли по книзі був знятий фільм, до мене приїхали представники Білорусі та сказали, що хочуть взяти у мене свідчення в якості свідка", - сказав о. Сергій.

Він зазначив, що незабаром він перетворився зі свідка на обвинувачуваного, а після повернення зі сходу України, де, за його словами, він був волонтером, його оголосили в міжнародний розшук.