З келії настоятеля монастиря поцупили 10 тисяч гривень

05.05.2015, 11:07
З келії настоятеля монастиря поцупили 10 тисяч гривень - фото 1
25-річний житель Чернігівської області, приїхавши помолитись в монастир у Рахівський район Закарпатської області, не втримався від спокуси й викрав із келії настоятеля монастиря пожертви вірників у сумі 10 тисяч гривень.

201-g.gif25-річний житель Чернігівської області, приїхавши помолитись в монастир у Рахівський район Закарпатської області, не втримався від спокуси й викрав із келії настоятеля монастиря пожертви вірників у сумі 10 тисяч гривень.

Із заявою в Рахівський райвідділ міліції звернувся настоятель монастиря Преподобного Серафима Саровського УПЦ (МП). Цей монастир розташований у с.Розтоки в урочищі Тишора, повідомляє сайт УМВСУ.

Настоятель повідомив, що з шухляди у його келії зникли пожертви вірян у сумі близько 10 тисяч гривень.

На місце злочину виїхала слідчо-оперативна група. Уже за декілька годин правоохоронці встановили особу крадія. Ним виявився 25-річний житель Чернігівської області. Цей молодик неодноразово приїжджав в монастир помолитись та проживав там по декілька днів. І от тепер, скориставшись відсутністю настоятеля монастиря, нечесний гість зайшов у його келію, звідки викрав пожертви прихожан.

Як повідомив перший заступник начальника Рахівського райвідділу міліції Володимир Мателега, затримали злодія серед ночі в номері готелю в м.Рахів.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 с.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Гроші правоохоронці вилучили. Злодію загрожує штраф до 1700 гривень, громадські роботи на строк від 80 до 240 годин, виправні роботи на строк до двох років, арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.