• Головна
  • Новини
  • Миколаїв: релігійні переконання батька призвели до смерті дитини...

Миколаїв: релігійні переконання батька призвели до смерті дитини

23.04.2015, 10:57
Кримінальну справу щодо невиконання батьківських обов'язків, яке спричинило смерть неповнолітнього, розгляне суд.

Кримінальну справу щодо невиконання батьківських обов'язків, яке спричинило смерть неповнолітнього, розгляне суд.

Прокуратура Ленінського району м. Миколаєва завершила розслідування кримінальної справи та передала до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, якому інкримінується злісне невиконання своїх батьківських обов’язків, внаслідок чого загинула його дитина, семирічний хлопчик.

Як інформує прес-центру прокуратури Миколаївської області, слідству встановило, що симптоми хвороби - висока температура, відсутність апетиту, млявість - у хлопчика проявилися на початку грудня 2014 року. Дитина скаржилася постійно на стан здоров'я своєму батькові.

Дільничний педіатр встановив діагноз - «позагоспітальна двостороння бронхопневмонія, дихальна недостатність 1 ступеня» і скерував дитину на стаціонарне лікування до медзакладу.

Проте батько на підставі власних релігійних переконань не дозволив госпіталізувати дитину.

Як повідомили кореспонденту РІСУ у прес-службі прокуратури Миколаївської області, обвинувачуваний належить до релігійної громади Свідків Єгови.

Відсутність необхідної медичної допомоги спричинила

погіршення стану здоров’я дитини - підвищилась температура, почались судоми, хлопчик втратив свідомість. За викликом бабусі «швидка медична допомога» доставила хворого до лікарні, де він помер через декілька днів, не приходячи до тями.

Прокуратура кваліфікувала дії батька за ст.166 КК України - злісне невиконання батьками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. Покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.