• Головна
  • Новини
  • Суми: конфлікт біля Спасо-Преображенського собору отримав продовження у вигляді толоки...

Суми: конфлікт біля Спасо-Преображенського собору отримав продовження у вигляді толоки

30.03.2015, 13:04
Суми: конфлікт біля Спасо-Преображенського собору отримав продовження у вигляді толоки - фото 1
В Сумах активісти провели акцію біля Спасо-Преображенського собору (Українська Православна Церква (Московського Патріархату) під назвою «Вимети своє місто від сепаратиста».

exklusiv.gifВ Сумах активісти провели акцію біля Спасо-Преображенського собору (Українська Православна Церква (Московського Патріархату) під назвою «Вимети своє місто від сепаратиста».

Захід став продовженням конфлікту, який виник біля собору 1 березня. Саме 27 березня головному фігуранту цього конфлікту Володимиру Ганзіну Зарічний районний суд виніс покарання у вигляді штрафу в 850 грн.

 

Суми_1.jpg

Організатором акції стала міська організація ВО «Свобода». Зважаючи на те, що офіс «Свободи» знаходиться в 50 метрах від храму, прибирання активісти почали звідти, поступово наближаючись до Спасо-Преображенського собору. Біля собору, двері якого були зачинені, колом вишикувалися жінки із дітьми і весь час, доки проходила акція, співали духовні пісні. Також не перестаючи лунали дзвони.

Окрім прибирання, яке було більше символічним, на вулиці збирали кошти на штраф, який має сплатити Володимир Ганзін.

Суми_2.jpg

Напередодні акції єпископ Сумський та Охтирський Євлогій написав на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук: «В пятницу 27 марта 2015 г. в 16.30 националисты собираются устроить очередную провокацию возле Сумского Спасо-Преображенского кафедрального собора (ул. Соборная, 31), возможен захват собора! Боюсь, что власть снова испугается и самоустранится, оставив православных сумчан на произвол врагов Святой Церкви. Может, вновь ударить в набат и собрать людей на защиту храма Божия? Прошу святых молитв!»

Спроб захоплення храму не було, акція пройшла мирно і досить швидко прибиральники розійшлися. Про це повідомила кореспондент РІСУ Ірина Стегній.